Bylinková krkovička na černém pivu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová krkovice bez kosti, cca
    • 300
      g cibule
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn - snítka
    • snítka tymiánu
    • 1
      ks pivo - černé 10°
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami, vložíme do pekáče s pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem a podlijeme zhruba 250 ml piva. Pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme cca 70 minut, dle potřeby podlijeme. Pak pekáček odklopíme a za občasného podlití zbylým pivem dopečeme doměkka a dozlatova. Maso pak vyndáme, výpek zahustíme troškou domácí jíšky, necháme provařit a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborovou kaší, noky, knedlíky, rýží, chlebem a vychlazeným pivem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    15. 1. 2017 08:08

    Dokonalost na talíři! Tak bych popsala včerejší super večeři. Děkuji a určitě doporučuji.

  • Martina
    Martina |

    20. 11. 2016 19:06

    Vynikající! Není co dodat.

  • Andrea
    Andrea |

    22. 5. 2016 17:09

    Dekuji za recept, bylo to skvele <3