Dip z červené řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g červená řepa uvařená ve slané vodě nebo upečená v alobalu, oloupaná
    • 150
      g bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • 1,5
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný, cca 1 -
    • 4
      stroužek česnek nastrouhaný dle chuti, 3 -
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý bílý - nemusí být
    • citronová šťáva dle chuti nebo ovocný ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy. Dip dáme do chladna proležet alespoň na hodinu. Podáváme ke grilovanému, vařenému, pečenému nebo smaženému masu. Podávat můžeme klidně jen k vařeným nebo pečeným novým bramborám ve slupce (místo tvarohu).
2
Dip lze připravit i z čerstvé, nevařené řepy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    6. 5. 2017 06:23

    Je výýborný .

  • Dana
    Dana |

    25. 11. 2016 14:46

    Skvělý doplněk jídel. Třeba místo tatarky, která není příliš zdravá. :-)

  • allena89
    allena89 |

    27. 8. 2016 16:45

    Výborný dip. Pikantní, nečekaně chutná kombinace.