Zelňačka s klobásou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 28
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kysané zelí
    • 1
      ks klobása
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks paprika - sladká
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      dl smetana
    • 4
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • kmín
    • 1
      ks pálivá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám okulit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem.Uvařené brambory i s vodou, co se v nich vařily vleju do uvařeného zelí.
2
Do mléka nebo smetany rokvedlám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dadinka
    Dadinka |

    26. 7. 2016 12:57

    Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

  • Nemur
    Nemur |

    2. 4. 2016 12:46

    Vodu z vařených brambor bych NIKDY dál nepoužíval! Dělají to jen líní amatéři. :-S

  • Michal
    Michal |

    7. 1. 2016 07:27

    Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

  • H-o-n-z-a-1
    H-o-n-z-a-1 |

    26. 9. 2015 12:17

    Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

  • Martina
    Martina |

    1. 2. 2013 12:53

    je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

  • pavlina
    pavlina |

    29. 12. 2012 12:14

    dokolnala polevka moc dobra.

  • zuzka1171
    zuzka1171 |

    10. 10. 2012 18:26

    Vařila jsem již několikrát, výborné :-) Dávám 1

  • Rebeka
    Rebeka |

    13. 3. 2012 18:30

    Dobrý den, prosím Vás kolik zhruba by mělo být toho zelí? Děkuju!

  • milajda
    milajda |

    21. 9. 2011 17:34

    uzasna polevka se povedla manzel ji tedka po me chce kazdy den)))) 8-)

  • Petr
    Petr |

    15. 7. 2011 20:17

    Luxusní polévka. <3 Já jsem přidal ještě pár kousků bobkového listu, nového koření a celého pepře.

  • Lenka Buchtová
    Lenka Buchtová |

    17. 4. 2010 12:14

    Fakt dobrý, díky..

  • Jana Holečková
    Jana Holečková |

    25. 2. 2010 21:55

    Vynikající recept. Jen doporučuji. Přidala jsem sušené houby a nakonec zamíchala lžíci kečupu (rada od ségry). Mňam mňam....

  • Heda Konečná
    Heda Konečná |

    27. 7. 2009 09:18

    Jednoduché,rychlé a dobré

  • Karel Kralik
    Karel Kralik |

    13. 7. 2009 19:24

    Moc dobrej recept.

  • Hugo Sádlo
    Hugo Sádlo |

    13. 7. 2009 16:59

    Dobrý, zelí máme domácí a klobásky z nutrie taky.

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    13. 7. 2009 15:44

    Skvělá! Chci si jen ověřit - ta paprika se přidá do základu? Nebo jinak? Já jí tedy přidala po klobáse, tak snad to bylo dobře.

  • Eva Havlíková
    Eva Havlíková |

    2. 6. 2009 19:51

    rychlé a výborné :)

  • Helena Pawlasová
    Helena Pawlasová |

    3. 5. 2009 13:34

    Polevka je super. Akorat jsem pridala bujon a take koreni nove koreni, cerny pepr, a bobkovy list. Nakonec pak majoranku a byla jako od babicky. MNAM !!!!

  • Gabriela Barincová
    Gabriela Barincová |

    14. 3. 2009 09:32

    Konečně dobrá zelňačka vtom množství které tu jsou. Jednoduše a jasně popsaný postup. A hlavně polévka je super!

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    28. 2. 2009 13:53

    Výborná polívečka, jen jsem přidala při vaření zelí celý pepř, nové koření a bobkový list a taky na konci hoooodně cukru

  • Ladislav Švábenický
    Ladislav Švábenický |

    3. 2. 2009 12:23

    Super děkuji a doporučuji všem.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    17. 12. 2008 09:24

    okulit zelí - něco jako nechat ho přejíít tím olejem s kobásou, ne přímo smažit, spíš prohřát, aby se spojila vůně masa a zelí

  • Jaroslav Skřipec
    Jaroslav Skřipec |

    17. 12. 2008 08:25

    Co je to "OKULIT ZELÍ" ?

  • pavla
    pavla |

    11. 4. 2008 20:32

    zuzo jak se píše vinikající, podívej se do slovníku

  • kokain
    kokain |

    17. 2. 2008 13:17

    hrubej chálec

  • Marie T.
    Marie T. |

    25. 1. 2008 10:57

    Co je to OKULIT zelí?

  • zuza
    zuza |

    6. 12. 2007 13:38

    polévka je vinikající

  • Gogo :-)
    Gogo :-) |

    27. 10. 2007 11:28

    Dobrej recept

  • DODO
    DODO |

    5. 12. 2006 23:28

    Já to vařím podobně, jen s tím rozdílem, že do ní nedávám česnek a polévku nezahušťuji mlékem, či smetanou s moukou, ani případně jížkou, ale propasíruji do ní přes sitko část uvařených brambor. V polévce se pak zvýrazní chuť kasaného zelí.