• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Zelňačka s klobásou
    Napište svůj komentář k receptu

    Zelňačka s klobásou

    autor: Severová Miroslava
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 30
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s klobásou
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • 4
        ks brambory
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        ks česnek
      • 2
        lžíce polohrubá mouka
      • 2
        dl smetana
      • 1
        ks paprika - sladká
      • 1
        ks klobása
      • kysané zelí
      • kmín
      • 1
        ks pálivá paprika

    Postup přípravy receptu

    1
    Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem. Uvařené brambory i s vodou, co se v ní vařily přiliji do uvařeného zelí.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    Do mléka nebo smetany rozmíchám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.

    RADA: Jak si doma vyrobit kysané zelí do sklenice?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

    Slovenská kapustnica - zelňačka z…

    Polévka zelňačka s bramborovými rybkami

    Polévka zelňačka s bramborovými…

    Zelňačka s fazolemi II.

    Zelňačka s fazolemi II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Dadinka
      Dadinka | 26. 7. 2016 12:57

      Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

    • Nemur
      Nemur | 2. 4. 2016 12:46

      Vodu z vařených brambor bych NIKDY dál nepoužíval! Dělají to jen líní amatéři. :-S

    • Michal
      Michal | 7. 1. 2016 07:27

      Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

    • H-o-n-z-a-1
      H-o-n-z-a-1 | 26. 9. 2015 12:17

      Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

    • Martina
      Martina | 1. 2. 2013 12:53

      je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

    • pavlina
      pavlina | 29. 12. 2012 12:14

      dokolnala polevka moc dobra.

    • zuzka1171 | 10. 10. 2012 18:26

      Vařila jsem již několikrát, výborné :-) Dávám 1

    • Rebeka
      Rebeka | 13. 3. 2012 18:30

      Dobrý den, prosím Vás kolik zhruba by mělo být toho zelí? Děkuju!

    • milajda
      milajda | 21. 9. 2011 17:34

      uzasna polevka se povedla manzel ji tedka po me chce kazdy den)))) 8-)

    • Petr
      Petr | 15. 7. 2011 20:17

      Luxusní polévka. <3 Já jsem přidal ještě pár kousků bobkového listu, nového koření a celého pepře.

    • Lenka Buchtová
      Lenka Buchtová | 17. 4. 2010 12:14

      Fakt dobrý, díky..

    • Jana Holečková
      Jana Holečková | 25. 2. 2010 21:55

      Vynikající recept. Jen doporučuji. Přidala jsem sušené houby a nakonec zamíchala lžíci kečupu (rada od ségry). Mňam mňam....

    • Heda Konečná
      Heda Konečná | 27. 7. 2009 09:18

      Jednoduché,rychlé a dobré

    • Karel Kralik
      Karel Kralik | 13. 7. 2009 19:24

      Moc dobrej recept.

    • Hugo Sádlo
      Hugo Sádlo | 13. 7. 2009 16:59

      Dobrý, zelí máme domácí a klobásky z nutrie taky.

    • Dana Křížová
      Dana Křížová | 13. 7. 2009 15:44

      Skvělá! Chci si jen ověřit - ta paprika se přidá do základu? Nebo jinak? Já jí tedy přidala po klobáse, tak snad to bylo dobře.

    • Eva Havlíková
      Eva Havlíková | 2. 6. 2009 19:51

      rychlé a výborné :)

    • Helena Pawlasová
      Helena Pawlasová | 3. 5. 2009 13:34

      Polevka je super. Akorat jsem pridala bujon a take koreni nove koreni, cerny pepr, a bobkovy list. Nakonec pak majoranku a byla jako od babicky. MNAM !!!!

    • Gabriela Barincová
      Gabriela Barincová | 14. 3. 2009 09:32

      Konečně dobrá zelňačka vtom množství které tu jsou. Jednoduše a jasně popsaný postup. A hlavně polévka je super!

    • Alexandra Daňková
      Alexandra Daňková | 28. 2. 2009 13:53

      Výborná polívečka, jen jsem přidala při vaření zelí celý pepř, nové koření a bobkový list a taky na konci hoooodně cukru

    • Ladislav Švábenický
      Ladislav Švábenický | 3. 2. 2009 12:23

      Super děkuji a doporučuji všem.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 17. 12. 2008 09:24

      okulit zelí - něco jako nechat ho přejíít tím olejem s kobásou, ne přímo smažit, spíš prohřát, aby se spojila vůně masa a zelí

    • Jaroslav Skřipec
      Jaroslav Skřipec | 17. 12. 2008 08:25

      Co je to "OKULIT ZELÍ" ?

    • pavla
      pavla | 11. 4. 2008 20:32

      zuzo jak se píše vinikající, podívej se do slovníku

    • kokain
      kokain | 17. 2. 2008 13:17

      hrubej chálec

    • Marie T.
      Marie T. | 25. 1. 2008 10:57

      Co je to OKULIT zelí?

    • zuza
      zuza | 6. 12. 2007 13:38

      polévka je vinikající

    • Gogo :-)
      Gogo :-) | 27. 10. 2007 11:28

      Dobrej recept

    • DODO
      DODO | 5. 12. 2006 23:28

      Já to vařím podobně, jen s tím rozdílem, že do ní nedávám česnek a polévku nezahušťuji mlékem, či smetanou s moukou, ani případně jížkou, ale propasíruji do ní přes sitko část uvařených brambor. V polévce se pak zvýrazní chuť kasaného zelí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
    Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kysané zelí Pálivá paprika Paprika - sladká Polohrubá mouka Smetana Sůl

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z červené řepy

    Salát z červené řepy

    Mramorová bábovka ze šlehačky

    Mramorová bábovka ze šlehačky

    Boloňské špagety podle Evy

    Boloňské špagety podle Evy

    Bavorský knedlík

    Bavorský knedlík

    pomazánka - z krůtího masa

    pomazánka - z krůtího masa

    Vepřové na houbách s fazolkami

    Vepřové na houbách s fazolkami

    Pizza roláda podle mě

    Pizza roláda podle mě

    Naše laskonky

    Naše laskonky

    Margot řezy Danča

    Margot řezy Danča

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    36
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    České buchty
    České buchty

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Zelňačka pro přátele
    Zelňačka pro přátele
    Zelňačka s fazolemi II.
    Zelňačka s fazolemi II.
    Zelňačka s houbami a uzeným
    Zelňačka s houbami a uzeným
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s klobásou
    Zelňačka s maďarskou klobásou
    Zelňačka s maďarskou klobásou
    Zelňačka s mletým masem
    Zelňačka s mletým masem
    • Recepty.cz
    • Zelňačka s klobásou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí