Mac and cheese

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 125 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks pórek
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička hořčičný prášek
    • 200
      g sýr čedar
    • 50
      g parmazán
    • sůl
    • 500
      g makaróny
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 200
      g šunka
    • olivový olej
    • 2
      plátek bílý chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat. Ochucené mléko sceďte, pórek ani bobkový list už nebudete potřebovat.
2
V kastrolu rozehřejte máslo, přisypte mouku a hořčičný prášek, nechte máslo rozpustit a vymíchejte metličkou světlou hladkou jíšku, asi 1 minutu. Přilijte třetinu mléka a ihned rozšlehejte. Poté dolijte zbytek a opět dobře prošlehejte dohladka. Nechte další minutu probublat a přitom stále míchejte, získáte bešamel.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat bešamel

3
Nahrubo nastrouhejte čedar i parmazán. Bešamel odstavte z ohně a vmíchejte dvě třetiny čedaru a polovinu parmazánu, podle chuti osolte.
4
Makarony uvařte podle návodu na skus. Slijte je a vmíchejte do sýrové omáčky. Přidejte i nakrájenou jarní cibulku a kostičky šunky. Těstoviny přemístěte do olejem vymazaných zapékacích misek, posypte zbylými sýry a nahrubo rozdrobeným chlebem. Zakapejte olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.