Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

moje hodnocení: 0

1.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrst cherry rajčátka
    • 12
      stroužek česnek
    • 12
      ks snítka tymiánu
    • 12
      snítka dobromysl neboli oregano
    • 12
      plátek slanina
    • 300
      g linguini
    • 5
      ks žloutek
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán + k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáče dejte rajčata, oloupané stroužky česneku a byliny. Na zeleninu rozložte plátky slaniny a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 10 minut.

RADA: VIDEO, jak rychle oloupat česnek

2
Dejte vařit těstoviny do osolené vody, aby byly na skus. Odeberte šálek vody z těstovin a slijte je.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Ve větší míse vidličkou ušlehejte žloutky s parmazánem, osolte a opepřete. Přidejte těstoviny, promíchejte a dolijte trochu vody z těstovin, aby vznikla krémová omáčka, která obalí těstoviny.
4
Těstoviny s omáčkou rozdělte do talířů, na každou porci přidejte pečená rajčata, česnek a slaninu. Zasypte parmazánem. Tip: Tahle variace na klasické těstoviny carbonara je nesmírně snadná a rychlá. Místo slaniny klidně použijte sušenou šunku.

RADA: Těstoviny nasladko: Zamilujte si brusinkové lasagne a nudle s mákem

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: