Vepřové plátky pana nadlesního

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, usekané spařené mandle a pokrájené povařené houby. Vše orestujeme a zalijeme vínem. Na tento základ vložíme připravené plátky masa a 10 minut dusíme. Vývar z hub zředíme teplou vodou, přidáme plovinu kostky masoxu, povaříme a nalijeme na plátky. Chvíli podusíme. Před podáváním šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s knedlíky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 7. 2010 19:49

    Nejsme na příliš ostré jídlo, takže nám mdlé nepřišlo. Bylo dnes k obědu a musím říct, že chutnalo... Jen těch sušených hub bylo určitě víc - tak 3 hrsti ;-). A na závěr přišly do šťávy 2 rozetřené stroužky česneku (když já bez něho FAKT vařit neumím :-).

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    3. 2. 2008 15:00

    jedlo ktore Vas neurazi, ale nas ani neoslnilo. mandle som nasekala na prilis uzke ciastocky.....popletali sa nam potom prilis v ustach :o))). chybala mi v tom nejaka pikantnost...aj ked som pouzila ostrejsie biele vino....museli sme kvapnut par kavpiek tabasca..a ako keby sme to tym pokazili....predtym mdle, potom ....co ja viem.....no vyskusala som to a mam srdce na pokoji.

Další doporučené recepty: