• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Lasagne pana Monte Castelloniho
    Napište svůj komentář k receptu

    Lasagne pana Monte Castelloniho

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 20
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lasagne pana Monte Castelloniho
    Lasagne pana Monte Castelloniho
    Lasagne pana Monte Castelloniho
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Masový vývar
      • 250
        g mleté maso
      • 1
        ks cibule
      • 1
        stroužek česnek
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • 1
        ks rajský protlak
      • sůl
      • oregáno nebo tymián
      • 40
        g máslo
      • 3
        lžíce hladká mouka
      • 500
        ml mléko
      • sůl
      • pepř mletý
      • muškátový oříšek
      • 100
        g sýr

    Postup přípravy receptu

    1
    Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
    2
    <BR>Bešamel: z másla a mouky udělat světlou jíšku, do ní přidat studené mléko a za občasného míchání povařit. Dochutit solí, muškátem a pepřem, přidat polovinu sýra.
    3
    <BR>Lasagne: dno zapékací misky pokrýt slabou vrstvou bašamelové omáčky, tu pokrýt listy lasagní, zalít vývarem. Vrstvy prostřídat až navrch. Posypat sýrem, co zbyl. Zapékat v troubě 35-40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Salát Monte Carlo

    Salát Monte Carlo

    Domácí Monte krém

    Domácí Monte krém

    Drůbeží játra Monte Negro

    Drůbeží játra Monte Negro

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Veru_Recepty
      Veru_Recepty | 7. 5. 2015 16:22

      Výborné! Děláme cca jednou do měsíce, jiné recepty už ani nezkouším :-). Maso děláme z dvojité dávky, bešamel ne. Podle mě stačí. Pokud mám, přidávám ještě lilek. Těstovinové pláty si děláme vlastní a nemá to chybu :) kam se hrabou lasagne z restaurantu :) ;-)

    • Jover | 25. 3. 2013 19:50

      Taky dávám víc vrstev, je to naše oblíbené jídlo.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:03

      Báječný recept, dělali jsme hned z dvojité dávky (máme rádi lasagne vyšší) a byla to dobrá volba, moc jsme si pochutnali!

    • techt | 6. 4. 2012 13:21

      Byly snadné a chutnaly všem.

    • Denisa
      Denisa | 24. 10. 2011 14:14

      NIKDY NEPRIDÁVAT STUDENÉ MLÉKO !!!!!! -> HRUDKY

    • Makyš | 14. 5. 2011 08:40

      výborné, jen bych ten bešamel dala ještě nahoru aby i ty horní těstoviny nebyly vyschlé.

    • Mirth
      Mirth | 12. 2. 2011 14:26

      Výborné!!! A to jsem je dělala prvně v životě... Díky za supr recept!

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 16. 11. 2010 13:08

      Do masové omáčky přidávám červené víno a více česneku, bešamelu dávám taky dvojitou dávku, recept je výborný :-) přikládám foto

    • Tereza Prochazkova
      Tereza Prochazkova | 26. 10. 2010 00:18

      Vyzkouseno a musim jen souhlasit s ostatnimi. Vyborny recept. Ja jen davam besamel i mezi jednotlive vrstvy, zjemni to chut lasagni ve vysledku jeste vice. A jako zaverecnou vrstvu pouzivam jeste ke klasickemu syru i strouhany parmezan (doporucuji!). Namisto koreni jsem pouzila hotovou smes na spagety od Vitany, coz se ukazal jako dobry krok take. Davam do slozky OBLIBENE ;-)

    • týna
      týna | 8. 3. 2008 13:35

      Právě jsme dojedli půl zapékací formy:))Lasagne jsou opravdu moc dobré!!1**..Akorát jsem dala 500g mletého masa,místo 250gramů.-(jsou z toho tak 4 pěkné porce).I bešamel se mně povedl,dělala jsem po prvé!Pozor na muškát,je velmi aromatický!Použila jsem lasagne,co se nepředvařují a je nutno dodat,že vrchní vrstvu je nutno namočit do vody,jinak nezmněkne.Sýr stačí dát až těsně před dopečením,jinak vyschne.JINAK MŇAMKA HOTOVA ZA HODINKU:))

    • Jana Portlová
      Jana Portlová | 9. 10. 2007 15:13

      Vynikající recept.Lasagne jsou jemňoučné, bez chybičky.Místo Oregana jsem akorát dala italské koření,ale jinak jsem nic neměnila a povedlo se...

    • Zuzana M.
      Zuzana M. | 30. 9. 2007 14:55

      Vyzkoušela jsem a není co dodat, výborné. Množství ingrediencí si samozřejmě každý přizpůsobí, do bešamelu jsem nasekala čerstvou bazalku a přidala smetanu. Do masa více česneku a koření. Dobrota.

    • Jirka Kraus
      Jirka Kraus | 25. 3. 2007 12:56

      právě vaříme a sme zvědavý

    • Eva
      Eva | 10. 9. 2006 09:28

      Recept vyborny,mnohokrat vyzkouseny.Jedna rada pro nas lenivky:misto besamelu pouzivam syrove omacky od Vitany(2 sacky) a hotovou Bolonskou omacku misto rajcat ,vyvaru a koreni.Staci ji dat na orestovane maso a prohrat.Je skvele ochucena,takze neni treba dalsiho koreni.

    • Jana
      Jana | 9. 8. 2006 23:58

      Tenhle recept jsem zkoušela a od té doby párkrát opakovala,jenže mám poměrně velkou formu na pečení,takže jsem musela zvýšit množství masa asi na 400g,cibule,česneku jsem víc nedávala.Jen protlaku ano.Také bešamel se sýrem by mi nestačil,udělala jsem ho ze 3/4 l mléka,60g másla,3plných lžic mouky,a po povaření jsem přidala celých 100g strouh.sýra.A sůl,pepř ne.Do skleněné formy velké 2,8 l jsem vrstvila bešamel,plátky lasagní,masovou vrstvu..celkem 2x,navrch znovu bešamel/třetí vrstvu/ a posypat 100g sýra.Péct do lehkého zahnědnutí.Výborné,množství stačilo pro 6 lidí,a ještě trochu zbylo.Vřele doporučuji.

    • Martina
      Martina | 13. 11. 2005 12:56

      Tak tenhle recept je naprosto výborný! Sice jsem ho našla rovnež na krabičce od lasagní značky Monte Castelo, ale to až poté co jsem ho objevila tady a se sbíhajícími se slinami šla zakoupit lasagne :-) Snad jen, že pro ty co mají stejně jako my starší plynovou troubu, kde se nedá příliš regulovat teplota - zkontrolujte lasagne raději už po 20 minutách - po 25 už jsem je totiž měla mlilinko "přičmoudlé" zespoda.. :-)

    • Janika
      Janika | 24. 7. 2005 14:21

      Nejchutnější lasagne jsem jedla nedávno u své tety ,byli opravdu velice chutné,nevzala jsem si recept a tak doufám,že právě tento , bude tím správným ,předem děkuji a zdravím všechny,kteří si tuto italskou pochoutku zamilovali stejně jako já.

    • Jana Malá
      Jana Malá | 15. 6. 2005 21:42

      Bešamelová omáčka se může dát i na horní vrstvu,na to sýr ,mňam paráda

    • eva
      eva | 15. 6. 2005 14:17

      vynikajuce....prave sme dojedli....vdaka za recept...

    • Di
      Di | 20. 5. 2005 13:27

      Tato úprava je opravdu skvělá. Přimlouvala bych se ještě za bazalku a pokud je otevřená láhev, tak i červené víno do masové omáčky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
    Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Sýr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

    Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

    Čočková polévka s rajčaty

    Čočková polévka s rajčaty

    Skvělá šunková pomazánka

    Skvělá šunková pomazánka

    Plněné bezmasé bramborové knedlíky

    Plněné bezmasé bramborové knedlíky

    Cuketové topinky (tousty)

    Cuketové topinky (tousty)

    Omáčka "šufrung" na špagety

    Omáčka "šufrung" na špagety

    Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

    Zeleninový salát s lososem a…

    Jahodovorebarborový sypaný koláč

    Jahodovorebarborový sypaný koláč

    Dýňová polévka krémová

    Dýňová polévka krémová

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    33
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    26
    Palačinky
    Palačinky
    25
    České buchty
    České buchty
    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    AHA.cz Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
    Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
    Lasagne á la kamarádka Terka
    Lasagne á la kamarádka Terka
    Lasagne bez bešamelu
    Lasagne bez bešamelu
    Lasagne s cuketou a slaninou
    Lasagne s cuketou a slaninou
    Lasagne s hovězím masem
    Lasagne s hovězím masem
    Lasagne s mangoldem v bešamelu
    Lasagne s mangoldem v bešamelu
    • Recepty.cz
    • Lasagne pana Monte Castelloniho
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí