Vepřové plátky / nudličky na václavkách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso - kotlety, kýta, plec, krkovice...
    • 200
      g václavky pokrájené, spařené a scezené
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu či majoránky
    • sůl
    • pepř celý
    • 500
      ml vývar cca
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme, opepříme.
2
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova, ke které přidáme osmažit ze všech stran i připravené maso, ke kterému ke konci smažení přidáme rozvonět i nasekaný česnek a snítku tymiánu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Václavky očistíme, pokrájíme na nudličky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme, přidáme k masu, vše zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.
4
Omáčku zahustíme dle potřeby jíškou (nebo záklechtkou), dochutíme ji, je-li třeba, dle vlastní chuti a krátce provaříme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s rýží, knedlíkem, bramborem, těstovinami, bramborovou kaší...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: