Vepřové pečené na mléce

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce vaječný koňak
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g celer
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice celá
    • 5
      ks pepř mletý kuliček
    • 0,5
      l mléko
    • 4
      lžíce maizena
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou zeleninu, hřebíčky, skořici, celý pepř, koňak, zalejeme mlékem a zakryté v troubě pečeme při střední teplotě asi 1,5 hodiny. Maso během pečení obracíme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme. Dochutíme solí a šťávou z citronu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    28. 6. 2011 21:21

    Naprosto super,jako neomáčkářka se mi to povedlo napoprvé a jsem překvapená jak dobrá omáčka lze vytvořit z mléka:-) :-)

  • Zora
    Zora |

    9. 11. 2010 20:47

    Vyborne udelana veprova pecene. Moc nam vsem chutnala. Dekuji.

  • Gábina H
    Gábina H |

    8. 10. 2008 13:38

    Masíčko i omáčka bylo výborné. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, protože jsem nikdy předtím maso v mléce nepekla, ale bylo to skvělé. Neměla jsem petržel, ale našla jsem zapomenutý pórek. Zeleniny jsem měla dost, po upečení jsem zeleninu rozmixovala a nemusela jsem ani moc zahušťovat. Jako přílohu jsme měli rýži. Posílám velkou 1.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 11. 2006 14:16

    Ivanka, nepripaľu sa, pečiete zakryté a pri strednej teplote, takže sa to pečie pomaly. Ako prílohu najčastejšie podávam knedlíky, u nás sa robia z kysnutého cesta, musia byť ľahúčke, ale každý má rád iný knedlík, takže podľa chuti.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    15. 11. 2006 16:41

    Paní Terezko, moc mne váš recept zaujal. Chtěla jsem se ale zeptat, do toho mléka se nepřidává žádná voda? Nemůže se to pak připalovat? A ještě, jakou přílohu k tomu? Díky za odpověď. Ivana

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 11. 2006 15:16

    Gabika, ten koňak sa pridá hneď na začiatku, keď pridávate zeleninu. Vypadlo mi to tam. Prosím pani Kovářovou o doplnenie. Ďakujem.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    15. 11. 2006 13:28

    Terezko, ten koňak se tem dává hned na začátku pečení, nebo až na závěr?

Abecední seznam: