Rychlá houbová omáčka ze sušených hub

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kachna89

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sušené houby
    • pepř mletý
    • sůl
    • vývar
    • smetana ke šlehání
    • cibule
    • máslo
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrst sušených hub namočíme do 4 dcl vody. Mezitím si rozehřejeme máslo, na které vhodíme nadrobno nakrájenou větší cibuli, osmahneme ji a vmícháme 2 polévkové lžíce hladké mouky a vytvoříme jíšku.
2
Jíšku zalijeme 4 dcl vývaru a přidáme houby i vodu, ve které byly namočeny. Přidáme trochu pepře a trochu soli podle chuti a vaříme na mírném plameni půl hodiny, pak už jen přidáme smetanu a chvilku povaříme.
3
Omáčka je dobrá k hovězím masu nebo samotná.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.