Voňavé vepřové plátky se žampiony

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo kotlety, kýty, plece
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 80
      g sušená šunka schwarzwaldská
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl OPATRNĚ!
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) cca
    • bylinky dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce oleje si plátky masa z obou stran necháme zatáhnout, pak přidáme ještě krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek a pokrájenou sušenou šunku. Dále přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony (já použil steakové), které necháme pod plátky masa "povadnout".

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vše podlijeme malým množstvím vývaru či vody, jen aby bylo maso trochu ponořené, přidat můžeme i pár lístků tymiánu nebo rozmarýnu, nedosolujeme. Dusíme na mírném plameni pod poklicí do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.
3
Hotové plátky masa vyndáme stranou, dle potřeby přidáme vývar či vodu, opepříme, šťávu ochutnáme a podle toho, jak nám sušená šunka šťávu osolila dále dochucujeme solí. V malém množství studené vody rozmícháme zhruba lžičku solamylu, který za stálého míchání vmícháme a necháme provařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, gnocchi...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.