• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Houbová omáčka II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Houbová omáčka II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 41
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Houbová omáčka II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 500
        g houby hříbky, nebo i více druhů
      • 2
        ks cibule
      • 1
        l mléko
      • 1
        lžíce jíška
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 1
        kelímek smetana
      • 2
        lžíce ocet
      • 1
        lžíce sádlo
      • 1
        kostka masox
      • kmín dle chuti
      • pepř mletý dle chuti
      • sůl dle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme octem a solí.
    2
    Podáváme s knedlíkem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Houbová omáčka

    Houbová omáčka

    Veganská houbová omáčka

    Veganská houbová omáčka

    Houbová omáčka smetanová

    Houbová omáčka smetanová

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Maruška111 | 17. 4. 2018 18:30

      Je skvělá, vařila bych ji pořád.

    • zuzulienka
      zuzulienka | 10. 1. 2015 10:20

      výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    • zuzulienka
      zuzulienka | 10. 1. 2015 10:17

      výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*

    • ida
      ida | 6. 9. 2014 19:15

      Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.

    • Patrik
      Patrik | 10. 11. 2013 10:06

      Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\

    • Petra
      Petra | 27. 4. 2013 11:57

      Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.

    • kovarikova.jana | 22. 1. 2013 14:57

      Masox??? Proč??? :-(

    • Martina
      Martina | 14. 12. 2012 23:33

      mouka, masox, o můj bože :-(

    • Renata
      Renata | 26. 11. 2012 10:36

      Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

    • Marcceli | 14. 10. 2012 09:57

      nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější

    • Petra
      Petra | 5. 10. 2012 10:42

      Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní :) Díky.

    • Nika
      Nika | 1. 8. 2012 13:24

      Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)

    • DrozdovaM | 29. 4. 2012 12:53

      Vyzkoušeno .... zařadila jsem ji mezi oblíbené recepty.

    • routteer
      routteer | 15. 3. 2012 18:55

      Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

    • nnln | 8. 3. 2012 12:09

      Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.

    • giovicova
      giovicova | 6. 12. 2011 16:23

      Výborná

    • k.minnie
      k.minnie | 20. 10. 2011 21:56

      Omáčka je dobrá i s těstovinami :-)

    • mirkavazy
      mirkavazy | 9. 10. 2011 15:08

      Výborný recept... moooc jsme si pochutnali, chválím...

    • puffisheek | 19. 8. 2011 09:18

      Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!

    • Naďa J.
      Naďa J. | 24. 6. 2011 08:20

      Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)

    • Simča S.
      Simča S. | 23. 6. 2011 16:33

      Výborná a už z letošních!!! Už fakt rostou!!!!

    • Pavlýsek | 8. 10. 2010 08:53

      Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.

    • Hana Eismanová
      Hana Eismanová | 28. 4. 2010 14:18

      Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1

    • lucie zichova
      lucie zichova | 9. 11. 2007 12:24

      a maso k tomu patri nebo ne

    • Martina
      Martina | 4. 10. 2007 11:52

      Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky :O)

    • Anonym
      Anonym | 1. 10. 2007 11:24

      taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí

    • Bibi
      Bibi | 28. 9. 2007 15:33

      Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.

    • alena
      alena | 24. 9. 2007 13:00

      a maso uz neni potreba?

    • L S
      L S | 20. 9. 2007 21:58

      Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.

    • dana
      dana | 29. 8. 2007 13:52

      nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 21. 6. 2007 15:01

      Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)

    • izabel
      izabel | 19. 6. 2007 18:05

      Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby

    • izabel
      izabel | 19. 6. 2007 18:03

      jj zasmazka je besamel alebo teda jiska

    • Anonym
      Anonym | 16. 5. 2007 07:19

      Zásmažka je jíška.

    • Anonym
      Anonym | 15. 5. 2007 13:40

      Prosím vás co je zásmažka ?

    • Anonym
      Anonym | 15. 5. 2007 09:10

      Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.

    • Lucik
      Lucik | 15. 5. 2007 09:02

      Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.

    • Jana
      Jana | 27. 4. 2007 10:08

      Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.

    • Markéta
      Markéta | 25. 2. 2007 18:23

      Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)

    • leny
      leny | 25. 9. 2006 11:14

      tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)

    • Mirka G.
      Mirka G. | 30. 8. 2006 22:36

      Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.

    • lucie
      lucie | 30. 8. 2006 22:00

      Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! :)) díky

    • Petra Dvořáková
      Petra Dvořáková | 30. 8. 2006 16:20

      Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.

    • Gábina
      Gábina | 29. 8. 2006 21:23

      recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším

    • Míša
      Míša | 24. 8. 2006 12:37

      Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!

    • Petr
      Petr | 2. 8. 2006 11:56

      akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 3. 5. 2006 07:03

      zásmažka = jíška

    • hurvajs
      hurvajs | 2. 5. 2006 16:29

      nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:58

      Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 12. 4. 2006 12:18

      Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.

    • Anonym
      Anonym | 12. 4. 2006 11:50

      Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
    Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Jíška Kmín Masox Mléko Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové koleno mňam

    Vepřové koleno mňam

    Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

    Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

    Dušená mrkev Dudin

    Dušená mrkev Dudin

    Koláč s hroznovým vínem

    Koláč s hroznovým vínem

    Skrytý banánový koláč

    Skrytý banánový koláč

    Pravé italské těsto na pizzu

    Pravé italské těsto na pizzu

    Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

    Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

    Batáty s masem a zeleninou - zapečené

    Batáty s masem a zeleninou - zapečené

    Rafaelo se salkem

    Rafaelo se salkem

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    58
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    40
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    39
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    31
    Hovězí sekaná Wellington
    Hovězí sekaná Wellington
    30
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz VyVolení Vladko, Regina, Emil: Co dělají finalisté první řady slavné reality show

    VyVolení Vladko, Regina, Emil: Co dělají finalisté první řady slavné reality show

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Houbová kýta s pórkem
    Houbová kýta s pórkem
    Houbová mňamka s kuřetem
    Houbová mňamka s kuřetem
    Houbová omáčka
    Houbová omáčka
    Houbová omáčka jednoduchá
    Houbová omáčka jednoduchá
    Houbová omáčka s bramborovými buchtami
    Houbová omáčka s bramborovými buchtami
    Houbová omáčka s koprem a zakysanou smetanou
    Houbová omáčka s koprem a zakysanou…
    • Recepty.cz
    • Houbová omáčka II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí