• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Houbová omáčka II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Houbová omáčka II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 43
    doba přípravy: 40 minut
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Houbová omáčka II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 500
        g houby hříbky, nebo i více druhů
      • 2
        ks cibule
      • 1
        l mléko
      • 1
        lžíce jíška
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 1
        kelímek smetana
      • 2
        lžíce ocet
      • 1
        lžíce sádlo
      • 1
        kostka masox
      • kmín dle chuti
      • pepř mletý dle chuti
      • sůl dle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme octem a solí.
    2
    Podáváme s knedlíkem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Houbová omáčka

    Houbová omáčka

    Houbová omáčka jednoduchá

    Houbová omáčka jednoduchá

    Veganská houbová omáčka

    Veganská houbová omáčka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Maruška111 | 17. 4. 2018 18:30

      Je skvělá, vařila bych ji pořád.

    • zuzulienka
      zuzulienka | 10. 1. 2015 10:20

      výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    • zuzulienka
      zuzulienka | 10. 1. 2015 10:17

      výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*

    • ida
      ida | 6. 9. 2014 19:15

      Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.

    • Patrik
      Patrik | 10. 11. 2013 10:06

      Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\

    • Petra
      Petra | 27. 4. 2013 11:57

      Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.

    • kovarikova.jana | 22. 1. 2013 14:57

      Masox??? Proč??? :-(

    • Martina
      Martina | 14. 12. 2012 23:33

      mouka, masox, o můj bože :-(

    • Renata
      Renata | 26. 11. 2012 10:36

      Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

    • Marcceli | 14. 10. 2012 09:57

      nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější

    • Petra
      Petra | 5. 10. 2012 10:42

      Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní :) Díky.

    • Nika
      Nika | 1. 8. 2012 13:24

      Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)

    • DrozdovaM | 29. 4. 2012 12:53

      Vyzkoušeno .... zařadila jsem ji mezi oblíbené recepty.

    • routteer
      routteer | 15. 3. 2012 18:55

      Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

    • nnln | 8. 3. 2012 12:09

      Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.

    • giovicova
      giovicova | 6. 12. 2011 16:23

      Výborná

    • k.minnie
      k.minnie | 20. 10. 2011 21:56

      Omáčka je dobrá i s těstovinami :-)

    • mirkavazy
      mirkavazy | 9. 10. 2011 15:08

      Výborný recept... moooc jsme si pochutnali, chválím...

    • puffisheek | 19. 8. 2011 09:18

      Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!

    • Naďa J.
      Naďa J. | 24. 6. 2011 08:20

      Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)

    • Simča S.
      Simča S. | 23. 6. 2011 16:33

      Výborná a už z letošních!!! Už fakt rostou!!!!

    • Pavlýsek | 8. 10. 2010 08:53

      Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.

    • Hana Eismanová
      Hana Eismanová | 28. 4. 2010 14:18

      Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1

    • lucie zichova
      lucie zichova | 9. 11. 2007 12:24

      a maso k tomu patri nebo ne

    • Martina
      Martina | 4. 10. 2007 11:52

      Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky :O)

    • Anonym
      Anonym | 1. 10. 2007 11:24

      taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí

    • Bibi
      Bibi | 28. 9. 2007 15:33

      Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.

    • alena
      alena | 24. 9. 2007 13:00

      a maso uz neni potreba?

    • L S
      L S | 20. 9. 2007 21:58

      Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.

    • dana
      dana | 29. 8. 2007 13:52

      nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 21. 6. 2007 15:01

      Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)

    • izabel
      izabel | 19. 6. 2007 18:05

      Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby

    • izabel
      izabel | 19. 6. 2007 18:03

      jj zasmazka je besamel alebo teda jiska

    • Anonym
      Anonym | 16. 5. 2007 07:19

      Zásmažka je jíška.

    • Anonym
      Anonym | 15. 5. 2007 13:40

      Prosím vás co je zásmažka ?

    • Anonym
      Anonym | 15. 5. 2007 09:10

      Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.

    • Lucik
      Lucik | 15. 5. 2007 09:02

      Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.

    • Jana
      Jana | 27. 4. 2007 10:08

      Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.

    • Markéta
      Markéta | 25. 2. 2007 18:23

      Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)

    • leny
      leny | 25. 9. 2006 11:14

      tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)

    • Mirka G.
      Mirka G. | 30. 8. 2006 22:36

      Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.

    • lucie
      lucie | 30. 8. 2006 22:00

      Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! :)) díky

    • Petra Dvořáková
      Petra Dvořáková | 30. 8. 2006 16:20

      Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.

    • Gábina
      Gábina | 29. 8. 2006 21:23

      recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším

    • Míša
      Míša | 24. 8. 2006 12:37

      Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!

    • Petr
      Petr | 2. 8. 2006 11:56

      akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 3. 5. 2006 07:03

      zásmažka = jíška

    • hurvajs
      hurvajs | 2. 5. 2006 16:29

      nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:58

      Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 12. 4. 2006 12:18

      Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.

    • Anonym
      Anonym | 12. 4. 2006 11:50

      Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
    Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Jíška Kmín Masox Mléko Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Buchta proti všem předpisům

    Buchta proti všem předpisům

    Bounty řezy

    Bounty řezy

    Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

    Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

    Kroupový oběd (večeře)

    Kroupový oběd (večeře)

    Ořechové fit muffiny

    Ořechové fit muffiny

    Belgické vafle

    Belgické vafle

    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    Kýta v žampionové omáčce

    Kýta v žampionové omáčce

    Kuřecí kousky s  bulgurem

    Kuřecí kousky s bulgurem

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    20 minut
    Brusinkové "blondýnky"

    Brusinkové "blondýnky"

    Poslední sledované recepty

    33
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
    Čokoládový dort podle…

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Deník Aha! 23.4.2021

    Deník Aha! 23.4.2021

    Dáma.cz Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Dáma.cz Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Ženy.cz Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz Obhajoba ministra Arenbergera, jeho postoje ke Sputniku V a zdravého rozumu proti hysterii

    Obhajoba ministra Arenbergera, jeho postoje ke Sputniku V a zdravého rozumu proti hysterii

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Další doporučené recepty:

    Houbová kýta s pórkem
    Houbová kýta s pórkem
    Houbová mňamka s kuřetem
    Houbová mňamka s kuřetem
    Houbová omáčka
    Houbová omáčka
    Houbová omáčka jednoduchá
    Houbová omáčka jednoduchá
    Houbová omáčka s bramborovými buchtami
    Houbová omáčka s bramborovými buchtami
    Houbová omáčka s koprem a zakysanou smetanou
    Houbová omáčka s koprem a zakysanou…
    • Recepty.cz
    • Houbová omáčka II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí