Dušená kapusta se slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny nakrájejte nadrobno, zbytek na plátky. V kastrolu restujte nadrobno nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidejte šalotku s česnekem a nechte zesklovatět. Pak přidejte máslo a rozpusťte, vsypte kapustu a krátce ji opečte.
3
Podlijte asi 100 ml vody, osolte, opepřete a pod pokličkou duste doměkka.
4
Troubu rozehřejte na 220 °C.
5
Brambory uvařte ve slané vodě do poloměkka. Slijte je, překrojte, rozložte na plechu, potřete olejem a pečte dozlatova. Osolte. Plátky slaniny orestujte nasucho. Servírujte je s kapustou a pečenými bramborami, posypané sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: