Dušená kapusta na slanině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kapusta
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 200
      g moravská slanina nebo anglická či česnekový bok...
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, ke které ke konci smažení přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a nasekaný česnek.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Za častého míchání necháme kapustu povadnout, ochutíme ji solí, pepřem a muškátovým květem, podlijeme ji jen minimálně a dusíme do změknutí na skus. Nerozdusit na kaši! Já si pomohl tlakovým hrncem, kdy jsem ke kapustě přidal jen jednu lžíci vody, hrnec zavřel, natlakoval a po vyskočení ventilu ihned odstavil.
3
Kapustu ničím nezahušťujeme, zůstává jen ve vlastní šťávě se slaninou.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Podáváme s bramborem, pečenými nebo bramborovými knedlíky, noky, chlebem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: