Pikantní vepřová pečínka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl na dochucení
    • olivový olej
    • pepř mletý na dochucení
    • bobkový list několik, nejlépe čerstvý
    • 2
      kg vepřová pečeně
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 250
      ml jablečný ocet kvalitní
    • 2
      ks červená cibule oloupaná a nakrájená nahrubo
    • 2
      lžička fenyklová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 240 °C.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso vložte do poměrně těsného pekáčku nejprve kůží dolů, přidejte trochu olivového oleje a opékejte několik minut. Přidejte cibuli a bobkový list, zakapejte octem a snižte teplotu na 200 °C. Pečte něco přes hodinu, maso potírejte vypečenou šťávou a asi v polovině pečení obraťte kůží nahoru, aby se hezky vypekla. Pokud je málo šťávy, přilévejte trochu vody. Upečené maso vyjměte a nechte chvíli odpočívat. Ze šťávy odstraňte případný přebytečný tuk a koření a šťávu svařte asi s hrnkem vody, odškrabujte přípečky. Maso krájejte na co nejtenčí plátky.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: