Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec nebo libová krkovice či karé, 400 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka cca 2 -
    • pepř mletý
    • 50
      g zázvor oloupaný, čerstvě nastrouhaný
    • olej nebo sádlo
    • solamyl (bramborový škrob)
    • voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme.
2
Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného promíchání dozlatova, pak přidáme zázvor a dle druhu použité sojové omáčky dvě až tři lžíce. Přilijeme vodu nebo vývar, ale jen tolik, aby se při dušení nepřipaloval zázvor se sojovou omáčkou a na mírném plameni, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za častého dohledu a případného podlití.
3
Maso můžeme krátce podusit i v tlakovém hrnci, ale to musíme mít dobrý odhad v tom, kolik nám "odsyčí" páry během vaření, abychom nespálili sos.
4
Sos pod masem dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit. Pokud je třeba dochutíme pepřem nebo sojovou omáčkou.
5
Podáváme s chlebem a nejlépe i se sklenicí dobře vychlazeného piva. Jako přílohu můžeme zvolit i brambory, rýži nebo gnocchi.
6
Na talíři můžeme posypat čerstvě nasekaným zázvorem nebo pokrájenou lahůdkovou cibulkou.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: