Pikantní telecí řízek

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g telecí řízek
    • 2
      ks citron
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 5
      dl červené víno
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      ks pórek
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      špetka zázvor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj přehneme a sepneme párátkem. Na rozehřátém oleji řízky opékáme po každé straně 4-5 minut. Poté je osolíme, opepříme a uložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme víno, kečup, citronovu šťávu, nadrobno nakrájený pórek, kostičky červené papriky a prolisovaný česnek. Vše promícháme a necháme přejít varem. Nakonec vmícháme zázvor.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • natala
    natala |

    23. 10. 2011 11:17

    fuj to musi bejt hnus vy prasata nemecky to i cikani jsou lepsi nez vy