• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Moravský vrabec
    Napište svůj komentář k receptu

    Moravský vrabec

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 60
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Moravský vrabec
    Moravský vrabec
    Moravský vrabec
    Moravský vrabec
    Moravský vrabec
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks cibule
      • sůl
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 1
        špetka kmín
      • 600
        g vepřové maso (Vykoštěný bůček nebo plecko)

    Postup přípravy receptu - Moravský vrabec

    1
    Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes hustý cedník. Potom vložíme zpět upečené maso a ještě společně prohřejeme. Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Moravský flamendr

    Moravský flamendr

    Moravské kuře

    Moravské kuře

    Moravská jitrnice

    Moravská jitrnice

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • AnetkaTom
      AnetkaTom | 5. 10. 2019 14:34

      Podle tohoto receptu dělám již řadu let a vždy jsem spokojen. Děkuji.

    • Jájina
      Jájina | 4. 3. 2017 09:28

      Pane Milane, díky za za info, ohledně poměru a druhů mas k tomuto receptu. Jistě to vyzkouším. Ale jinak jste hloupý a zakomplexovaný človíček pravděpodobně z Moravy.

    • Jájina
      Jájina | 4. 3. 2017 09:19

      Vážený pane Milane, děkuji za vysvětlení poměrů mas v tomto jídle. Jistě vyzkouším. Co nechápu je Vaše vyjádřeni k autorovi receptu - pravděpodobně jste zakomplexovaný člověk od někud z Moravy co nesnese jiný názor na věc a uráží. Nikde v žádném zdejším receptu jsem se s tímto nesetkala. Nechápu tu Vaši zlobu.

    • Milan
      Milan | 13. 1. 2017 19:54

      Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

    • Milan Wenzeů
      Milan Wenzeů | 13. 1. 2017 19:53

      Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

    • Petr
      Petr | 6. 8. 2016 05:01

      To se mi zdá dlouho dvě hodiny péct, při 200°C.

    • Sandra
      Sandra | 9. 4. 2016 13:17

      Já peču na 200° dvě hodiny přikryté... Poslední půl hodiny odkryju a necham dozlatova zapect :) šťávu rozhodně nezahušťuju, ani necedím.. 8-)

    • Jana
      Jana | 10. 1. 2016 19:03

      Recept se zda velmi zajimavy. Zajima me na kolik stupnu se pece maso a jestli je pekac prikryty nebo ne. Jak se pece dlouho? Dik

    • Paja
      Paja | 4. 2. 2015 17:11

      Dobrý den, podle mého názoru cedime kdyby se nám udělali cucky..po přidání mouky..každopádně kdo nemá cucky proc by cedil. . Ale je to jen muj názor. . vaření zdar :-)

    • Miki
      Miki | 27. 9. 2014 19:44

      Co to je za nesmysl (už jsem to porůznu četl několikrát) s tím cezením šťávy přes cedník??? Co je v ní tak špatného, že se to musí odstranit??? Fakt nechápu!

    • kikina
      kikina | 12. 7. 2014 09:42

      Výborné,doporučuji všem.Já maso nepotírám česnekem,ale krájím ho na malé kousky a větší množství.

    • Jiřina
      Jiřina | 21. 2. 2014 13:11

      mňamózní ;-) a necedila jsem :-) fakt výborný

    • pinkypink92
      pinkypink92 | 7. 10. 2013 19:20

      výborný recept!!!děkujeme..právě jsem dovařila,necedila jsem a opravdu výtečný!!!mňamka :)

    • Moravsky vrabec
      Moravsky vrabec | 10. 7. 2013 12:24

      Alespon orientacni doba peceni by tam byt mohla. Samozrejme ze kazde maso je jine.... Dnesni clovek uz ma na praci vice veci ktere musi planovat dopredu, doba sezeni u plotny skoncila uz davno.

    • Honza
      Honza | 16. 2. 2012 18:56

      Draha Lenko, tvrde by to asi nikdo nezral, kazde maso je jine a kazdy clovek ho krají na různe velké kousky. Jedina rada je: OCHUTNAT

    • Lenka
      Lenka | 6. 2. 2012 14:33

      Jen se chci zeptat, jak dlouho se to peče? Až je to měkké mi moc neřeklo :-\ Děkuji Lenka :-)

    • Ladia
      Ladia | 10. 5. 2011 09:31

      Podlévám pivem, šťávu nezahušťuji. :-)

    • ,,,
      ,,, | 29. 4. 2011 22:06

      :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • mysalin | 29. 4. 2011 17:57

      Bylo to výborné, akorát jsem to zahustila hotovou jíškou. A příště zkusim Štávu k pečeni od Knorra.

    • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:19

      Mám moc rád nemá to chybu. Honza

    • recepty73
      recepty73 | 7. 12. 2010 07:22

      To byla dobrota!!! :-P :-D

    • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:35

      Výborný recept. Cibuli jsem sice dělala na proužky a česnek stejně tak, ale nakonec jsem ani jedno nenašla - obojí se mi krásně rozpustilo do šťávičky k masíčku, kterou jsem ani nezahušťovala. Jednoduché a výtečné. Děkuji za recept!

    • Ladia
      Ladia | 27. 10. 2010 08:24

      3 stroužky česneku, opět špetka soli na osolení 600 g masa

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 25. 3. 2009 14:19

      Pod maso jsem ještě přidala hříbky(z mrazáku) a s bosákama to nemělo chybu.

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 25. 3. 2009 14:00

      Pod maso jsem přidala ještě hříbky(z mrazáku) a s bosákama to byla jedna báseň.

    • Mata Jureková
      Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:53

      P.S. U mě je to málo pracné, protože to jenom upeču a už nezaprašuji moukou a nepodlévám vodou... Nám to chutí i bez toho. Jenom jednoduše upečené, se zelím a bramborem. :)

    • Mata Jureková
      Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:49

      Už jsem se jednou inspirovala a bylo to výborné. Zapoměla jsem napsat komentář. Takže teď udělám opět. Už se moc těším. Výborné a málo pracné. SUPER!! Mám v oblíbených receptech.

    • Lucie Kysilková
      Lucie Kysilková | 13. 7. 2008 15:35

      Dělala jsem ho z bůčku a krkovice,přidala jsem 3 cibule na plátky a 5 stroužků česneku,zalila vodou,dochutila jak je psáno a dala péct,půl hodinky před dopečením jsem ho zalila ještě půlkou světlého piva,pak lehce zahustit moukou.K tomu červené zelí...opravdu výborné,děkujeme za inspiraci

    • Lucie Kysilková
      Lucie Kysilková | 13. 7. 2008 15:24

      Udělala jsem ho z bucku a krkovice,dala jsem do pekačku 3 cibule na platky a 5 stroužku česneku.Zalila to vodou a nechala pect,před dopečením jsem to podlila půlkou světlého piva.Zahustila lehce moukou.K tomu červené zelí...Jinak děkuji za inspiraci,moc nám chutnalo

    • Jana Remková
      Jana Remková | 26. 6. 2008 21:43

      Tak zítra bych udělala to kedlubnové zelí,tak jsem ještě mrkla orientačně na toho vrabce a docela mne zaujal ten kečup,to jsem ještě nedělala a protože ráda zkouším nové nápady,tak vyzkouším.Děkuji za jediného vrabce,co je tady.

    • Lá
      Lá | 10. 3. 2007 21:18

      Já nedávám česnek ale přidávám zelí sterilizované, většinou červené a také nezahušťuji a přidávám trochu polévkového koření, ale vyzkoušel jsem Váš recept a byť mi česnek nedělá většinou moc dobře na žaludek, bylo to dobré. Děkuji.

    • petra
      petra | 27. 4. 2006 18:25

      Dělala jsem to podel vašeho receptu a bylo to opravdu dobré, pro začátečnice jako jsem já.o) pekla jsem to bez přklopení

    • Naďa
      Naďa | 9. 2. 2006 17:38

      Já dělám z plecka a minimum bůčku-nemáme rádi moc tučná masa,česnek nakrájím na plátečky,hodně cibule,kmín ,sůla ještě syrové na pekáčku,postříkám kečupem (cca 3 lžíce-podle chuti)-promíchám,podleju vodou a peču.Hlídám,obracím a podlívám.Nezahušťuju-když dáte dostatek cibule,postará se o tu správnou hustotu.Také necedím.Totiž ty kousíčky cibule a česneku jsou s masem nejlepší.A šťávička je nejlepší bez mouky...Ale záleží na zvyku.

    • Vláda Radová
      Vláda Radová | 9. 2. 2006 10:47

      Kamarádka dělá vrabce podle nálady - někdy jen z bůčku někdy jen z plece a někdy třeba i z krkovice, to snad záleží na vkusu. Také šťávu jen zahustí a povaří,ale necedí.

    • otakar
      otakar | 8. 8. 2005 11:59

      moravský vrabec je půl bůčku a půl plece,nikoliv bůček nebo plec

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Česko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Sůl Vepřové maso
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí paprikový perkelt

    Kuřecí paprikový perkelt

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Hrníčková rychlo - pizza - těsto

    Hrníčková rychlo - pizza - těsto

    Mazanec II.

    Mazanec II.

    Chlebové smaženky

    Chlebové smaženky

    Banánový dort s kakaovou šlehačkou

    Banánový dort s kakaovou šlehačkou

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    Smoothie z červené řepy

    Smoothie z červené řepy

    Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

    Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Tempura z časopisu F.O.O.D
    Tempura z časopisu F.O.O…
    29
    Cuketovo - masová směs
    Cuketovo - masová směs
    26
    Koláček z pohanky
    Koláček z pohanky
    22
    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce
    Maso na gril nebo do…
    21
    Žemlovka s tvarohem a jablky
    Žemlovka s tvarohem a…

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Moravské kuře
    Moravské kuře
    Moravskoslezský bigos
    Moravskoslezský bigos
    Moravský flamendr
    Moravský flamendr
    Mořská štika v alobalu
    Mořská štika v alobalu
    Mořské rizoto
    Mořské rizoto
    Mořský dort z marcipánu
    Mořský dort z marcipánu
    • Recepty.cz
    • Moravský vrabec
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí