• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Studený pikantní bůček
Napište svůj komentář k receptu

Studený pikantní bůček

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studený pikantní bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka sůl
  • Směs
    • 1
      lžička červená paprika
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce polévkové koření Klasik
    • 1
      ks česnek palička - prolisovat

Postup přípravy receptu

1
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí, zabalíme do alobalu a necháme 2 dny uležet v ledničce.
2
Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a cibulkou. Maminka takto podobně dělávala i podhrdlí - opravdu nedietní dobrotka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Dušený hříbkový bůček

Dušený hříbkový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • míša | 14. 4. 2013 13:49

    můžu bůček místo vaření péct?

  • Mášenka M | 23. 6. 2011 19:40

    Dělám podobně, používám různá koření na obalení a manželovi s ním udělám vždy nesmírnou radost! Jen musím hlídat, aby stihl proležet :-) !

  • SV | 1. 4. 2007 20:48

    Božínku, to je ale dobrota!!!

  • gabriela matějíčková | 21. 3. 2007 10:14

    Tento bůček dělám vždy na Silvestra je opravdu výborný,akorát že půl paličy česneku dám vařit s bůčkem a půl dám do směsi a nechávám to uležet 3 dny. Můj bratr si ho objedná,když jede s partou na hory a vždy se po něm jen zapráší.

  • Dana Minaříková | 21. 3. 2007 08:11

    Tenhle bůček dělám již řadu let, ale při vaření přidávám k bůčku kromě bobk.listu, soli, pepře a nového koření ještě 1/2 cibule, je pak lahodnější. Po uvaření ještě teplý bůček hodně prošpikuji česnekem - je dobré dávat stroužky rozkrojené na půlky, lépe se tam ta česneková chuť dostane. A obaluji ve směsi (všeho po lžičce):sůl, mlet.sladká paprika, mlet.pálivá paprika, kari, ďábelské koření, pepř. Je důležité nenechat bůček vystydnout a obalovat ho teplý (nedávám žádná tekutá koření).Potom po vychladnutí zabalím do alobalu a dám na 3 dny do ledničky, před konzumací krájím na hodně tenké plátky.

  • Andora | 20. 3. 2007 19:04

    Taky vývar z vepřového masa (z ovaru atd) využívám na polévku, buď na gulášovku nebo dršťkovku , česnečku, kroupovku, je škoda ho vylít. Taky tím podlívám třeba segedinský guláš atd.

  • Di | 20. 3. 2007 17:14

    Ani se nemusí přidat zelenina. Stačí, když na talíři ochutíte česnekem a je z toho výborná masová čenečka. Pro mě by tam ani nemusel být masox - vždyť se vaří maso!

  • Sarka | 20. 3. 2007 15:07

    Odpurci bucku by mozna ohrnuli nos... ale ja musim rict, ze polevka z nej je primo vyborna. Je skoda vyvar vylit. Ted uz jen musim pockat 2 dny na to, aby se bucek ulezel :-(

  • Jana | 20. 3. 2007 08:42

    Sarka: pokud Vám nevadí směs toho koření,tak by se část asi dala použít k dalšímu zpracování,ale musel by se ten vývar poředit,jelikož to je hodně aromatické a slané.

  • Sarka | 20. 3. 2007 08:38

    Prave jsem dala bucek do tlakace! A uz se tesim... Myslite, ze ten vyvar muzu pouzit normalne jako polivku, kdyz tam prihodim zeleninku?

  • Hana Rožníčková | 16. 11. 2006 08:22

    Znám a také dělám, vařím stejně, akorát bůček prošpikuju stroužky česneku a po uvaření teplé obalím v grilovacím koření. Je to fakt móóc dobré.

  • Anonym | 16. 11. 2006 06:06

    Zkoušeli jsme to podle originálu a můžu za celou rodinku(tučné nám nevadí)že to bylo fantastické.Ještě kousek zůstal v ledničce,tak jsem zvědav kdo bude u něj první.Brzy uděláme další várku.

  • Anonym | 16. 8. 2006 20:56

    Přidal jsem na obalení barevný drcený pepř a ještě česnek.Bylo to ostré a výborné.Určitě budu brzi dělat znovu.

  • Dasa Charlie | 5. 6. 2006 15:25

    Vynikající...

  • Dasa Charlie | 31. 5. 2006 08:57

    Díky Marsí, dnes jdu na to !

  • Anonym | 31. 5. 2006 08:23

    Jako chlap můžu říct,že jsem byl spokojený,opravdu moc mi to chutnalo.

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 15:11

    No,ono je fakt,že konečnou pastu můžete dochutit podle svého uvážení(např.změnit koření na grilovací nebo jiné,které máte rádi) a také záleží na velikosti česneku a musí se opravdu ještě teplý obalit a nechat vychladit.Ty dva dny jsem uvedla jako nezbytné minimum,ale pořád platí-čím déle bůček vydrží v ledničce,tím lépe.Jen u nás to je trochu problém...:o)

  • Marsí | 30. 5. 2006 13:32

    Ještě jsem chtěla říci( tedy napsat) pro ty co bůček nemusí: zkoušela jsem to i s krkovičkou a taky to jde.

  • Marsí | 30. 5. 2006 13:27

    Dasa Charlie:.....vařím to do měkka..také nevlastním tlakáč. Ale nesmí se to rozpadat.Když do toho píchnete, musí to být měkoučké jako každé maso.

  • Dasa Charlie | 30. 5. 2006 12:27

    Jak dlouho musím bůček vařit ,když nemám papiňák.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:56

    Je to výborné...dělám podobně několik let...akorát vařím s 5 ks bobku, 5 ks pepře, 5 kusy nového koření a 5 ks stroužků česneku.Pro Zdenku: do té pajcovačky ( tím co se to patlá) dávám ještě lžičku ml.pepře a těch rozmačkaných stroužků česneku 15. Koření si dejte jaké máte ráda třeba grilovací apod. Pajcovat to musíte horké a horké také zabalit. Zkuste a uvidíte, že je to nezřízená mňamka.

  • Zdena z JM | 30. 5. 2006 11:08

    I přesto,že v receptu je uvedeno "necháme 2 dny uležet",nechala jsem jej uležet 5 dní.A nic moc.Podle ohlasů jsem sice jediná,koho tenhle recept nenadchnul,ale nemůžu si pomoct.Dávám za 3.

  • NMarta | 30. 5. 2006 09:38

    Asi jste nechala málo odležet. Mám recept už asi 20 let a nikdy se nestalo, že by maso nemělo chuť. Naopak, bylo velmi pikantní. Nechávám odležet 6-7 dní zabalené v alobalu v lednici. A tu pastu natírám na horký bůček,zabalím do alobalu, nechám vychladnout a šup do lednice!Nikomu nedovolím dřív jak za týden alobal rozbalit!

  • Zdena z JM | 30. 5. 2006 08:54

    Musím říct,že nás tento recept příliš neoslovil.Chuť toho koření,co se dává po uvaření na povrch do masa nějak neprostoupila.Asi by bylo lepší bůček upéct a na studeno podávat s nějakou pikantní hoččicí nebo křenem.

  • Zuzana Šindlerová | 29. 5. 2006 08:38

    Rozhodně vyzkouším, mamince jsem taky dávala recept, protože chlapi mlaskali, nějaký cholesterol je nedokáže rozházet :-))), napíšu, jaký měl větší úspěch. I když ta naše sarančata to ani nepoznají, hlavně že maji kus masa na stole. Krásný den.

  • Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:29

    Líbil se mi Váš mnohozrnný chléb v rámco ukojení svědomí z nepříliš zdravé výživy..:o) Rozesmála jste mě,ale upřímně...nic ve zlém,Zuzanko....:o)))

  • Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:26

    Zuzanko,jen tak na doplnění.....Bude to asi stejné jako s každým jiným masíčkem,které znáte ve vařené,smažené nebo pečené úpravě...Pokaždé je výsledná chuť jiná,ikdyž použijete téměř stejné ingredience,ale o tom asi to kuchtěníí je,není liž pravda..o))))Jsem ráda,že jste mi napsala,jelikož mne to taky napadlo..:o)))

  • Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:12

    Zuzi,kdyby se upekl,bude zase jiný a myslím,že možná to svědomí v rámci zdravé výživy by řvalo o pomoc.Já si myslím,proč ne!Já ho taky peču,ale vím,že uvařený zůstane déle vláčný a neoschne to masíčko.Klidně vyzkoušejte,dejte vědět,budu moc ráda....Jsem ráda,že chutnal takový,jaký jsem napsala a díky moc za inspiraci....o))))

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2006 21:07

    V pátek jsem uvařila, naložila a dnes v neděli s očekáváním nakrojila návštěvě. Moc si všichni pochutnali s mnohozrnným chlebem (to jsem chtěla uklidnit špatné svědomi z nezdravé stravy) a s hořčicí nemělo chybu, moc na mě nezbylo. Jen se chci zeptat, Jani, co kdyby se bůček místo uvařil upekl?

  • Gábina | 18. 5. 2006 21:28

    tak už jsme ten bůček ochutnali a už zbyl jen poslední kousíček. Bylo to moc dobré. Díky za recept. Určitě si to zopakujeme

  • Jana Kutačová | 16. 5. 2006 08:38

    Moje kamarádka četla můj recept a říkala,že ona vaří včšechno to koření i to co jsem dala do té směsi na obalení společně s bůčkem,nechá den v tom nálevu odležet a pak teplé obalí jen v paprice.Těch variant bude asi tisíce,ale jsem zvědavá,jestli Vám bude chutnat ta moje,Gabko...o))

  • Gábina | 16. 5. 2006 07:23

    už jsem uvařila a naložila, dám vědět, jaké to bude

  • Ifuška | 15. 5. 2006 11:51

    Maminka taky dělá, výborné!!! Někdy česnek zmodrá-nelekněte se!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Kari Masox Nové koření Pepř mletý Polévkové koření Sojová omáčka Sůl Vepřový bůček Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Banánový dortík

Banánový dortík

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

20 minut
Pohankové palačinky s nutellou a banány

Pohankové palačinky s nutellou a…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

90 minut
Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

30 minut
Císařský trhanec

Císařský trhanec

20 minut
Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou

Linguine s růžičkovou kapustou a…

Bazar
Retlux R50 E14 Spot 6W studená bílá, 3 ks - rozbaleno Retlux R50 E14 Spot 6W studená bílá, 3 ks - rozbaleno Více info
Cutter & Buck zelené golfové triko V. S pánské Cutter & Buck zelené golfové triko V. S pánské Více info
VEET Studené voskové pásky pro citlivou pokožku VEET Studené voskové pásky pro citlivou pokožku Více info
Termohrnek na teplé i studené nápoje 400ml Termohrnek na teplé i studené nápoje 400ml Více info

Poslední sledované recepty

86
Slunečnicový chléb domácí
Slunečnicový chléb domácí
60
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
44
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v mikrovlnné troubě!
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v…
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu, nohy ve vodě nebo obsluhující opičky
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu…
Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
Vaříme a pečeme ze zásob: Skvělé jídlo se dá udělat i ze zbytků v ledničce nebo konzerv ve spíži
Vaříme a pečeme ze zásob: Skvělé jídlo se dá…
Srdeční záležitost: Potěšte své blízké dortem ve tvaru srdce, 40 nejkrásnějších najdete v naší galerii
Srdeční záležitost: Potěšte své blízké dortem ve…
AHA.cz Monika Marešová musí vrnět blahem: 30 milionů za večer!

Monika Marešová musí vrnět blahem: 30 milionů za večer!

Mimibazar 5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

Dáma.cz Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková: Muž ji podváděl, syn bral drogy

Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková: Muž ji podváděl, syn bral drogy

Blesk pro ženy Oněmíte úžasem! Sedmdesátiletá první dáma byla skutečným skvostem cen Grammy

Oněmíte úžasem! Sedmdesátiletá první dáma byla skutečným skvostem cen Grammy

Ženy.cz Skandinávky předpovídají: Nejžádanější bundy letošního jara seženete v sekáči

Skandinávky předpovídají: Nejžádanější bundy letošního jara seženete v sekáči

Blesk.cz Premiérová Výměna manželek: Závislost na elektronice a neustále spory kvůli penězům!

Premiérová Výměna manželek: Závislost na elektronice a neustále spory kvůli penězům!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herec Jiří Mádl přivítal na svět prvorozeného syna! Jaké jméno chlapec dostal?

Herec Jiří Mádl přivítal na svět prvorozeného syna! Jaké jméno chlapec dostal?

Blesk Horoskopy Největší klepny horoskopu: Která znamení to jsou?

Největší klepny horoskopu: Která znamení to jsou?

Abecedazahrady Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

Další doporučené recepty:

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní…
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studentský piškot
Studentský piškot
Sudnae s banány
Sudnae s banány
Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
  • Recepty.cz
  • Studený pikantní bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí