• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Studený pikantní bůček
    Napište svůj komentář k receptu

    Studený pikantní bůček

    autor: Jafin
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Studený pikantní bůček
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg vepřový bůček
      • 1
        ks bobkový list
      • 2
        ks nové koření kuličky
      • 5
        ks pepř mletý kuličky
      • 1
        kostka masox
      • 1
        špetka sůl
    • Směs
      • 1
        lžička červená paprika
      • 1
        špetka kari
      • 1
        lžička worcestrová omáčka
      • 1
        lžíce sojová omáčka
      • 1
        lžíce polévkové koření Klasik
      • 1
        ks česnek palička - prolisovat

    Postup přípravy receptu

    1
    Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí, zabalíme do alobalu a necháme 2 dny uležet v ledničce.
    2
    Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a cibulkou. Maminka takto podobně dělávala i podhrdlí - opravdu nedietní dobrotka.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dušený pikantní bůček s kedlubnou

    Dušený pikantní bůček s kedlubnou

    Bůček na pivu - pikantní

    Bůček na pivu - pikantní

    Nakládaný bůček

    Nakládaný bůček

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • míša
      míša | 14. 4. 2013 13:49

      můžu bůček místo vaření péct?

    • Mášenka M | 23. 6. 2011 19:40

      Dělám podobně, používám různá koření na obalení a manželovi s ním udělám vždy nesmírnou radost! Jen musím hlídat, aby stihl proležet :-) !

    • SV
      SV | 1. 4. 2007 20:48

      Božínku, to je ale dobrota!!!

    • gabriela matějíčková
      gabriela matějíčková | 21. 3. 2007 10:14

      Tento bůček dělám vždy na Silvestra je opravdu výborný,akorát že půl paličy česneku dám vařit s bůčkem a půl dám do směsi a nechávám to uležet 3 dny. Můj bratr si ho objedná,když jede s partou na hory a vždy se po něm jen zapráší.

    • Dana Minaříková
      Dana Minaříková | 21. 3. 2007 08:11

      Tenhle bůček dělám již řadu let, ale při vaření přidávám k bůčku kromě bobk.listu, soli, pepře a nového koření ještě 1/2 cibule, je pak lahodnější. Po uvaření ještě teplý bůček hodně prošpikuji česnekem - je dobré dávat stroužky rozkrojené na půlky, lépe se tam ta česneková chuť dostane. A obaluji ve směsi (všeho po lžičce):sůl, mlet.sladká paprika, mlet.pálivá paprika, kari, ďábelské koření, pepř. Je důležité nenechat bůček vystydnout a obalovat ho teplý (nedávám žádná tekutá koření).Potom po vychladnutí zabalím do alobalu a dám na 3 dny do ledničky, před konzumací krájím na hodně tenké plátky.

    • Andora
      Andora | 20. 3. 2007 19:04

      Taky vývar z vepřového masa (z ovaru atd) využívám na polévku, buď na gulášovku nebo dršťkovku , česnečku, kroupovku, je škoda ho vylít. Taky tím podlívám třeba segedinský guláš atd.

    • Di
      Di | 20. 3. 2007 17:14

      Ani se nemusí přidat zelenina. Stačí, když na talíři ochutíte česnekem a je z toho výborná masová čenečka. Pro mě by tam ani nemusel být masox - vždyť se vaří maso!

    • Sarka
      Sarka | 20. 3. 2007 15:07

      Odpurci bucku by mozna ohrnuli nos... ale ja musim rict, ze polevka z nej je primo vyborna. Je skoda vyvar vylit. Ted uz jen musim pockat 2 dny na to, aby se bucek ulezel :-(

    • Jana
      Jana | 20. 3. 2007 08:42

      Sarka: pokud Vám nevadí směs toho koření,tak by se část asi dala použít k dalšímu zpracování,ale musel by se ten vývar poředit,jelikož to je hodně aromatické a slané.

    • Sarka
      Sarka | 20. 3. 2007 08:38

      Prave jsem dala bucek do tlakace! A uz se tesim... Myslite, ze ten vyvar muzu pouzit normalne jako polivku, kdyz tam prihodim zeleninku?

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 16. 11. 2006 08:22

      Znám a také dělám, vařím stejně, akorát bůček prošpikuju stroužky česneku a po uvaření teplé obalím v grilovacím koření. Je to fakt móóc dobré.

    • Anonym
      Anonym | 16. 11. 2006 06:06

      Zkoušeli jsme to podle originálu a můžu za celou rodinku(tučné nám nevadí)že to bylo fantastické.Ještě kousek zůstal v ledničce,tak jsem zvědav kdo bude u něj první.Brzy uděláme další várku.

    • Anonym
      Anonym | 16. 8. 2006 20:56

      Přidal jsem na obalení barevný drcený pepř a ještě česnek.Bylo to ostré a výborné.Určitě budu brzi dělat znovu.

    • Dasa Charlie
      Dasa Charlie | 5. 6. 2006 15:25

      Vynikající...

    • Dasa Charlie
      Dasa Charlie | 31. 5. 2006 08:57

      Díky Marsí, dnes jdu na to !

    • Anonym
      Anonym | 31. 5. 2006 08:23

      Jako chlap můžu říct,že jsem byl spokojený,opravdu moc mi to chutnalo.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 30. 5. 2006 15:11

      No,ono je fakt,že konečnou pastu můžete dochutit podle svého uvážení(např.změnit koření na grilovací nebo jiné,které máte rádi) a také záleží na velikosti česneku a musí se opravdu ještě teplý obalit a nechat vychladit.Ty dva dny jsem uvedla jako nezbytné minimum,ale pořád platí-čím déle bůček vydrží v ledničce,tím lépe.Jen u nás to je trochu problém...:o)

    • Marsí
      Marsí | 30. 5. 2006 13:32

      Ještě jsem chtěla říci( tedy napsat) pro ty co bůček nemusí: zkoušela jsem to i s krkovičkou a taky to jde.

    • Marsí
      Marsí | 30. 5. 2006 13:27

      Dasa Charlie:.....vařím to do měkka..také nevlastním tlakáč. Ale nesmí se to rozpadat.Když do toho píchnete, musí to být měkoučké jako každé maso.

    • Dasa Charlie
      Dasa Charlie | 30. 5. 2006 12:27

      Jak dlouho musím bůček vařit ,když nemám papiňák.

    • Marsí
      Marsí | 30. 5. 2006 11:56

      Je to výborné...dělám podobně několik let...akorát vařím s 5 ks bobku, 5 ks pepře, 5 kusy nového koření a 5 ks stroužků česneku.Pro Zdenku: do té pajcovačky ( tím co se to patlá) dávám ještě lžičku ml.pepře a těch rozmačkaných stroužků česneku 15. Koření si dejte jaké máte ráda třeba grilovací apod. Pajcovat to musíte horké a horké také zabalit. Zkuste a uvidíte, že je to nezřízená mňamka.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 30. 5. 2006 11:08

      I přesto,že v receptu je uvedeno "necháme 2 dny uležet",nechala jsem jej uležet 5 dní.A nic moc.Podle ohlasů jsem sice jediná,koho tenhle recept nenadchnul,ale nemůžu si pomoct.Dávám za 3.

    • NMarta
      NMarta | 30. 5. 2006 09:38

      Asi jste nechala málo odležet. Mám recept už asi 20 let a nikdy se nestalo, že by maso nemělo chuť. Naopak, bylo velmi pikantní. Nechávám odležet 6-7 dní zabalené v alobalu v lednici. A tu pastu natírám na horký bůček,zabalím do alobalu, nechám vychladnout a šup do lednice!Nikomu nedovolím dřív jak za týden alobal rozbalit!

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 30. 5. 2006 08:54

      Musím říct,že nás tento recept příliš neoslovil.Chuť toho koření,co se dává po uvaření na povrch do masa nějak neprostoupila.Asi by bylo lepší bůček upéct a na studeno podávat s nějakou pikantní hoččicí nebo křenem.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 29. 5. 2006 08:38

      Rozhodně vyzkouším, mamince jsem taky dávala recept, protože chlapi mlaskali, nějaký cholesterol je nedokáže rozházet :-))), napíšu, jaký měl větší úspěch. I když ta naše sarančata to ani nepoznají, hlavně že maji kus masa na stole. Krásný den.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:29

      Líbil se mi Váš mnohozrnný chléb v rámco ukojení svědomí z nepříliš zdravé výživy..:o) Rozesmála jste mě,ale upřímně...nic ve zlém,Zuzanko....:o)))

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:26

      Zuzanko,jen tak na doplnění.....Bude to asi stejné jako s každým jiným masíčkem,které znáte ve vařené,smažené nebo pečené úpravě...Pokaždé je výsledná chuť jiná,ikdyž použijete téměř stejné ingredience,ale o tom asi to kuchtěníí je,není liž pravda..o))))Jsem ráda,že jste mi napsala,jelikož mne to taky napadlo..:o)))

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:12

      Zuzi,kdyby se upekl,bude zase jiný a myslím,že možná to svědomí v rámci zdravé výživy by řvalo o pomoc.Já si myslím,proč ne!Já ho taky peču,ale vím,že uvařený zůstane déle vláčný a neoschne to masíčko.Klidně vyzkoušejte,dejte vědět,budu moc ráda....Jsem ráda,že chutnal takový,jaký jsem napsala a díky moc za inspiraci....o))))

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2006 21:07

      V pátek jsem uvařila, naložila a dnes v neděli s očekáváním nakrojila návštěvě. Moc si všichni pochutnali s mnohozrnným chlebem (to jsem chtěla uklidnit špatné svědomi z nezdravé stravy) a s hořčicí nemělo chybu, moc na mě nezbylo. Jen se chci zeptat, Jani, co kdyby se bůček místo uvařil upekl?

    • Gábina
      Gábina | 18. 5. 2006 21:28

      tak už jsme ten bůček ochutnali a už zbyl jen poslední kousíček. Bylo to moc dobré. Díky za recept. Určitě si to zopakujeme

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 16. 5. 2006 08:38

      Moje kamarádka četla můj recept a říkala,že ona vaří včšechno to koření i to co jsem dala do té směsi na obalení společně s bůčkem,nechá den v tom nálevu odležet a pak teplé obalí jen v paprice.Těch variant bude asi tisíce,ale jsem zvědavá,jestli Vám bude chutnat ta moje,Gabko...o))

    • Gábina
      Gábina | 16. 5. 2006 07:23

      už jsem uvařila a naložila, dám vědět, jaké to bude

    • Ifuška
      Ifuška | 15. 5. 2006 11:51

      Maminka taky dělá, výborné!!! Někdy česnek zmodrá-nelekněte se!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Kari Masox Nové koření Pepř mletý Polévkové koření Sojová omáčka Sůl Vepřový bůček Worcestrová omáčka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuře v kořenové zelenině

    Kuře v kořenové zelenině

    Štafetky

    Štafetky

    Fazolová polévka se zelím

    Fazolová polévka se zelím

    Rychlá vločková polévka

    Rychlá vločková polévka

    Slaní šneci II.

    Slaní šneci II.

    Anglické zázvorové sušenky

    Anglické zázvorové sušenky

    Hovězí na kari s česnekem

    Hovězí na kari s česnekem

    Pepanovy buřty k pivu

    Pepanovy buřty k pivu

    Red velvet brownies

    Red velvet brownies

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    126
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    35
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    29
    Koka dort
    Koka dort
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Studený pikantní bůček
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí