Vařenopečené koleno Evženka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové koleno
    • sůl
    • bobkový list
    • 3
      pepř mletý 3-4
    • 1
      ks cibule
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno dáme vařit cca na 40 min (dle velikosti kolena) v tlakovém hrnci společně s bobkovým listem, asi 3 - 4 ks, pepřem, 1 cibulí, česnekem a solí.
2
Po uvaření vyndáme vykostíme a přendáme na pekáček, zalijeme trochou vývaru a hojně posypeme cibulí na drobno nakrájenou a přidáme i trochu česneku. Koleno je hotové, když vznikne kolem masa karamelová hmota z vývaru a cibule.
3
Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu

  • marie mateju
    marie mateju |

    17. 6. 2009 15:38

    díky,Jaruško,koleno už mám předvařený-tak to v tom láku nechám jak píše Silva.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    17. 6. 2009 12:02

    Marie, určitě, já dělám takhle koleno už léta a vždycky s bramborama ;-) Já ještě koleno kmínuju.

  • marie mateju
    marie mateju |

    17. 6. 2009 10:25

    kolena máme moc rádi-vařený,pečený,grilovaný,ale tohle neznám. Zítra hned upeču, moc se těším-jen malej dotaz- jsou vhodný i brambory místo chleba?

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    17. 6. 2009 08:48

    My to kolínko v láku necháme napřed 2 dny uležet, a pak vaříme. Nesmí chybět na každé oslavě. Výborné