Koleno dušené, pečené

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové koleno
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička červená paprika
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      g nové koření kuliček
    • 6
      ks pepř mletý kuliček
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit. Do remosky dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařilo a ještě asi 20-30 minut pečeme. Vývar z kolene se dá použít na tlačenku, nebo polévku.
2
Jako nejlepší příloha je dušená kapusta a knedlík nebo brambory.

Komentáře k receptu

  • Jarmila Slámová
    Jarmila Slámová |

    8. 10. 2006 11:03

    Dopuručuji,vynikající,podáno pěti hostům a všichni dali za 1.Podlévala jsem pivem.Příloha byl chléb a zelí s křenem.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 6. 2006 11:34

    Dostal jsem k tomu špenát a bramborový knedl a byl jsem spokojený jako nikdy

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    29. 5. 2006 11:33

    A podlévá pivem !!!

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    29. 5. 2006 11:19

    Moc dobré je pečené koleno, které se před pečením potře hodně plnotučnou hořčicí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    26. 5. 2006 10:41

    Přesně takhle dělám koleno a podávám k tomu brambory na loupačku nebo šťouchaný s cibulkou a mrkvový salát:-) Jen tu kost si oberu až na talíři a nikomu nedám:-)))))))))))))))

  • Marsí
    Marsí |

    26. 5. 2006 10:40

    "Ó kolena, kolena přiblížívši se k jezeru"....mám v mražáku, tak asi bude po nich...:o))