Vepřové koleno na pivě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové koleno menší
    • 2
      ks česnek (2 paličky)
    • 2
      ks cibule
    • 0,5
      l pivo světlé
    • rozmarýn
    • jalovec
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno vykostíme podélným řezem, kůži očistíme, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí. Pevně svineme a převážeme nití, aby se koleno nerozevřelo.
2
Posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme snítku rozmarýnu, jalovec a zalijeme pivem. Dáme na několik hodin uležet.
3
Pak pečeme v předehřáté troubě za občasného otáčení a podlévání výpekem, až zůstane jen malé množství šťávy a koleno je měkké.
4
Podáváme teplé i studené s pečivem a pivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.