Tvarohová šarlota s ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení cukrářské piškoty
    • 250
      g smetana
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 6
      plátek želatina
    • 500
      g polotučný tvaroh
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 50
      ml mandlové mléko
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 300
      g ovoce
    • 1
      lžička želatina dortová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno.
2
Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha.
3
Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Tvaroh smíchejte se smetanou. Mandlové mléko zahřejte a rozpusťte v něm želatinu (případně použijte želatinový ztužovač zastudena). Nechte zchladnout a vmíchejte část tvarohové hmoty. Tuto směs vmíchejte do tvarohu a nakonec vmíchejte šlehačku a vanilkový extrakt.
4
Krém nalijte do formy a uhlaďte. Dejte ztuhnout Ozdobte sezonním ovocem.
5
Lžičku dortové želatiny rozpusťte v trošce vody podle návodu na obalu. Ovoce potřete pomocí štětečku – bude krásně lesklé, třeba broskve nebudou hnědnout.
6
Sejměte ráfek formy a šarlotu převažte stuhou.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: