• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Příležitosti
    • Jedlé dárky
    • Vanilkový cukr

    Recept na cukr vanilkový, levandulový, mátový, fialkový, skořicový – suroviny a postup přípravy

    Recept na cukr vanilkový, levandulový, mátový, fialkový, skořicový  – suroviny a postup přípravy

    Ochucování cukru je tím nejsnadnějším a přitom velmi efektním postupem. Surovina se pokud možno rozdrtí v hmoždíři, dokud není s cukrem sypký. Tedy v případě rostlinných přísad. Sypké stačí smíchat, aromatické nechat uležet.

    Pokud chystáte cukr na ovocný salát, zmrzlinu nebo na zdobení drinků, hodí se většinou z čerstvých bylinek a aromatických rostlin, jako je máta, bazalka, fialka, nebo levandule. Všechny tyto se dají rozdrtit a spojit s cukrem. Trochu jinak se připravuje vanilkový cukr, skořicový stačí jen jednoduše promíchat se skořicí.

    10 minut
    Vanilkový cukr

    Vanilkový cukr

    U většiny receptů kde se uvádí vanilkový cukr, pravděpodobně myslí cukr vanilínový. Ten se však s pravým nedá srovnat. Nejvíc je to cítit u pečiva,... více o Vanilkový cukr

    5 minut
    Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera

    Ananas s mátovým cukrem podle J.…

    Nožem z ananasu odkrojte vršek a spodek a slupku odřízněte. Můžete ho nakrájet na kolečka a tvrdý vnitřek vykrojte kulatým vykrajovátkem na vánoční... více o Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera

    90 minut
    Koblihy s kořeněným cukrem

    Koblihy s kořeněným cukrem

    V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblihy s kořeněným cukrem

    Další podobné recepty

    50 minut
    Jahodová marmeláda (džem)

    Jahodová marmeláda (džem)

    Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není... více o Jahodová marmeláda (džem)

    Med nebo sirup z květů divizny

    Med nebo sirup z květů divizny

    Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté... více o Med nebo sirup z květů divizny

    Americké okurky

    Americké okurky

    Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do... více o Americké okurky

    Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

    Švestkový rozvar (marmeláda) na…

    Množství záleží na tom, kolik chceme mít zásob na zimu. Rozvar se dá udělat 100% švestkový, čili žádné další doslazování ani ochucování, nebo podle... více o Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

    180 minut
    Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

    Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

    Cukety mladé, neloupané, bez větších semínek nastrouháme nebo pokrájíme na plátky do velké mísy. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky či nudličky a... více o Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

    Okurkové řezy s paprikou

    Okurkové řezy s paprikou

    Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou

    Nakládaný česnek - sterilovaný

    Nakládaný česnek - sterilovaný

    Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v... více o Nakládaný česnek - sterilovaný

    Pikantní čalamáda

    Pikantní čalamáda

    Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na... více o Pikantní čalamáda

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

    Pokud máme nadbytek jablek a křížal, voňavých povidel, přesnídávek, kompotů, cidru či kalvadosu, zkuste ještě do zbylých prázdných sklenic napěchovat... více o Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

    Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

    Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

    5 minut
    Domácí limetkový extrakt

    Domácí limetkový extrakt

    Limetky škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen tu zelenou část, ne tu bílou), můžete nakrájet na tenčí proužky. Vložte do čisté... více o Domácí limetkový extrakt

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené... více o Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Voňavá jablečná povidla

    Voňavá jablečná povidla

    Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se... více o Voňavá jablečná povidla

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Kvašený zeleninový salát Pickles

    Kvašený zeleninový salát Pickles

    Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu... více o Kvašený zeleninový salát Pickles

    Angreštová marmeláda s medem

    Angreštová marmeláda s medem

    Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem.... více o Angreštová marmeláda s medem

    20 minut
    Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

    Pomerančová marmeláda pro domácí…

    Do pečicí nádoby dáme pomeranče. Přidáme želírovací cukr, a nakonec přidáme pomerančovou kůru. Nádobu vrátíme zpět do pekárny. Zmáčkneme program číslo... více o Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

    Můj dýňový kompot s ananasem

    Můj dýňový kompot s ananasem

    Očištěnou a oloupanou dýni nakrájíme na menší kostky a dáme do velkého hrnce zasypeme kyselinou citronovou a zalejeme 5 litry vody, takto necháme dýni... více o Můj dýňový kompot s ananasem

    2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

    2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

    Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

    Pomerančový džem (marmeláda)

    Pomerančový džem (marmeláda)

    Pomeranče oloupeme i s bílou slupkou. Čistou dužinu bez pecek dáme do hrnce a společně s cukrem a želírfixem přivedeme za stálého míchání k varu. Vše... více o Pomerančový džem (marmeláda)

    30 minut
    Rybízová marmeláda II.

    Rybízová marmeláda II.

    Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat... více o Rybízová marmeláda II.

    Cuketová hořčice

    Cuketová hořčice

    Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání... více o Cuketová hořčice

    30 minut
    Pasta / pesto z česnekových výhonků

    Pasta / pesto z česnekových výhonků

    Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle... více o Pasta / pesto z česnekových výhonků

    45 minut
    Domácí malinová marmeláda

    Domácí malinová marmeláda

    Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky (Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned... více o Domácí malinová marmeláda

    Čertovská omáčka

    Čertovská omáčka

    Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky,... více o Čertovská omáčka

    Rakytníkový sirup za studena

    Rakytníkový sirup za studena

    Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní... více o Rakytníkový sirup za studena

    60 minut
    Třešňový džem s rybízem

    Třešňový džem s rybízem

    Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za... více o Třešňový džem s rybízem

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme... více o Květák - nakládaný, sterilovaný

    Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

    Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

    Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme... více o Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    Poslední sledované recepty

    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Výborné šunkofleky
    Výborné šunkofleky
    27
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    • Recepty.cz
    • Příležitosti
    • Jedlé dárky
    • Vanilkový cukr
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí