Koblihy s kořeněným cukrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 30 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Cukrový posyp
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • zázvor - mletý
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce skořice - mletá
    • 60
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.
2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.
4
Nakynuté těsto rozválejte na plát silný 1,5 cm. Vykrájejte kolečka. Po obvodu je několikrát prokrojte nožem a na pomoučněné ploše je nechte přikryté utěrkou kynout 20 minut.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

5
V míse smíchejte oba cukry, skořici, zázvor a citronovou kůru.
6
V kastrolu zahřejte vyšší vrstvu oleje na střední teplotu (180 °C). Koblihy smažte z obou stran dozlatova. Skládejte je na papírovou utěrku a nechte okapat. Ještě vlažné je obalujte v kořeněném cukru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: