Koblihové pletýnky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks těsto 1 dávka základního těsta na koblihy
    • 1
      l olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z těsta vytvarujte válečky dlouhé asi 15 cm o tloušťce 1 cm. Přehněte v polovině a smotejte. Nechte je pod utěrkou kynout 30 minut.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

2
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 cm. Pletýnky v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik pletýnek, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Přiklopte pokličkou a smažte asi 30 sekund, dokud na spodní straně nezezlátnou. Pletýnky otočte a dosmažte již nepřikryté.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Horké pletýnky ihned obalujte v moučkovém cukru.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Olej Těsto

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.