Jablkové koblihy se skořicí

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 16 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo změklé
    • sůl
    • 20
      g sádlo
    • 500
      g hladká mouka + posypání
    • 1
      ks vejce na potření
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 42
      g droždí čerstvé
    • olej
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      ks žloutky
  • Na náplň
    • skořicový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks jablka
    • 50
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Ve zbylém mléce rozpustťe sádlo.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
V míse utřete do světlé pěny máslo, moučkový cukr a žloutky. Mouku prosejte do mísy se špetkou soli. Přidejte kvásek, žloutkovou hmotu, vlažné mléko s rozpuštěným sádlem a rum. Vypracujte jemné hladké těsto. V míse vysypané moukou ho nechte asi 50 minut kynout.

RADA: Další sladké koblížky, kterým neodoláte

3
Na náplň nakrájejte na drobné kostičky jablka. Smíchejte je s cukrem, skořicí a 10 minut poduste. Těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka. Potřete je vejcem. Na polovinu koleček rozdělte náplň, přiklopte zbylými kolečky a pořádně přimáčkněte okraje. Nechte ještě asi 15 minut kynout. Ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje koblihy smažte dozlatova a osušte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.