Jablkové řezy (flúdn)

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 4
      ks vejce
  • Náplň
    • 800
      g jablka
    • 2
      lžíce skořice
    • 100
      g rozinky
    • 240
      g cukr krystal
    • 50
      g strouhanka k posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z hladké mouky, másla nebo jiného vhodného tuku a 3 celých vajec vypracujeme na vále těsto.
2
Připravíme oloupaná a nadrobno nakrájená jablka, která až těsně před kladením na těsto promícháme se skořicí, opranými a osušenými rozinkami a krystalovým cukrem.
3
Těsto rozdělíme na 4 části a tence vyválíme 4 stejné obdélníky asi 20x30 cm. Pláty těsta klademe na tukem vymazaný plech a vždy prokládáme vrstvou jablek. Okraje těsta prsty přimáčkneme, aby ovoce nevytékalo. Vytékání šťávy můžeme zamezit také tím, že okraje plátů posypeme strouhankou. Poslední vrstvu těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a skořicí, propícháme vidličkou a nakrájíme na čtverce (usnadní to krájení po upečení, křehký povrch by se jinak lámal).
4
Asi hodinu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený koláč krájíme nejlépe přímo na plechu a před podáváním pocukrujeme.
5
Recept je z Moderní židovské kuchařky.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jablka Máslo Rozinky Skořice Strouhanka Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mery12
    Mery12 |

    21. 2. 2016 16:12

    Chuťově moc dobrý. Jen to těsto jsem měla nějaké sypké, špatně se mi válelo a trhalo se...

  • sheila17
    sheila17 |

    24. 4. 2011 15:59

    Udělala jsem ze 2/3 dávky do dortové formy. Předkrájela na výseče(dobrá a důležitá připomínka) a vypadalo i chutnalo to výborně. Myslím, že bych i ohromila návštěvu, ale snědli jsme to s miláčkem téměř na posezení při prvním opalování 8-)

  • Jana Malířová
    Jana Malířová |

    7. 12. 2007 16:29

    Vyzkoušeno a budu je dělat častěji během zimy...nemají totiž chybu...oprávněně za 1

  • Martina Hühneová
    Martina Hühneová |

    15. 4. 2007 17:59

    Koláč se na mě směje, asi přidám ještě ořechy. Jen by možná bylo dobré tu první vrsvu těsta vytáhnout po okrajích plechu a nakonec spojit s tou poslední vrstvou. Tak by neměla šťáva z jablek vytékat.

  • Eva Kmečová
    Eva Kmečová |

    13. 4. 2007 23:06

    Vypadá to zajímavě, štrůdly můžu, tak to určitě zkusím

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    11. 4. 2007 08:27

    Paní Evo děkuji.Ještě máme nějaké zimní jablka, tak vyzkouším.

  • eva cervenkova
    eva cervenkova |

    10. 4. 2007 19:38

    ano, presne tak!

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    10. 4. 2007 15:19

    Pochopila jsem to saprávně, že ty pláty se dávají na sebe: plát, náplň, plát, náplň, plát, náplň a poslední vrstva plát?Děkuji.

Abecední seznam: