Koblihy s vanilkovým krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 42
      g droždí
    • 100
      g cukr
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g mouka
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
    • olej na smažení
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 50
      g hladká mouka
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část horkého mléka a prošlehejte a poté směs vlijte zpátky k mléku. Za neustálého šlehání vařte 5 minut, dokud krém nezhoustne. Krém přelijte do misky, překryjte vinovou fólií, kterou přitiskněte přímo na povrch a nechte vychladit (přes noc). Smetanu vyšlehejte dotuha a spojte s chladným vanilkovým krémem. Krémem naplňte cukrářský sáček. Špejlí vytvořte v koblize prostor na krém a naplňte jej.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka

2
Droždí rozetřete v misce se lžičkou cukru na kaši. Přidejte polovinu vlažného mléka a lžíci mouky, ještě jednou krátce promíchejte a nechte deset minut vzejít kvásek.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Máslo ušlehejte se zbylým cukrem a posléze se žloutky do pěny. Přidejte mouku, sůl, citronovou kůru i kvásek, přilijte mléko a zpracujte do měkkého, hladkého, lesklého těsta. Překryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout 1 hodinu.
4
Vykynuté těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Z těsta odkrajujte 50 g velké kousky a tvořte hladké kuličky. Skládejte je pomoučněnou plochu asi 5 cm od sebe a opět nechte pod utěrkou nakynout 20 minut.

RADA: Domácí koblihy

5
Koblihy smažte přiklopené v dostatečně vysoké vrstvě oleje nejprve vrchní stranou dospod. Po 2 minutách je otočte a smažte už bez pokličky stejně dlouho na druhé straně. Hotové koblihy nechte na papírové utěrce zchladnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: