• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Rumové koblihy
    Napište svůj komentář k receptu

    Rumové koblihy

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 48
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rumové koblihy
    Rumové koblihy
    Rumové koblihy
    Rumové koblihy
    Rumové koblihy
    Rumové koblihy
    Rumové koblihy
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 50
        g máslo
      • 40
        g moučkový cukr
      • 4
        ks žloutek
      • 1
        ks vanilkový cukr (Balíček)
      • 1
        lžíce citronová šťáva
      • 1
        lžíce hnědý rum
      • 0,25
        l mléko
      • 1
        lžíce cukr
      • 30
        g droždí
      • 500
        g hladká mouka
      • 0,50
        lžíce sůl
      • 1
        lžíce tuk (Na smažení)
      • 1
        sklenice jahodová marmeláda
    • Na vál
      • 5
        lžíce hladká mouka (Na vál)
    • Na posypání
      • 1
        lžíce vanilkový cukr (Na posypání)

    Postup přípravy receptu

    1
    Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.
    2
    Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.
    3
    Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme řidší těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
    4
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu.
    5
    Z druhé půlky vykrájíme kolečka, která položíme na náplň. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout.
    6
    Rozpálíme tuk a koblihy v něm usmažíme dozlatova. Upečené koblihy necháme okpapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rumové řezy

    Rumové řezy

    Rychlé koblihy

    Rychlé koblihy

    Rumové kuličky II.

    Rumové kuličky II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Mirka
      Mirka | 19. 7. 2016 19:08

      No kam asi tak? ...snad do testa. ;-)

    • Lucie
      Lucie | 6. 2. 2016 13:19

      Připojuji se s pochvalou. Koblihy se povedly a moc chutnaly. Vůbec nebyly mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)

    • Lucie
      Lucie | 6. 2. 2016 13:16

      Připojuji se s pochvalou. :-) Koblihy se moc povedly a chutnaly. Nebyly vůbec mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)

    • Napalsko | 17. 2. 2015 19:33

      Jsou skvělé <:-) <:-) <:-) :-)

    • Napalsko | 17. 2. 2015 19:28

      Dneska jsem hledala v receptech po babičce a našla jsem přesně tady tento recept :-) . Babička tyhle koblihy dělávala a vždy se hned sbaštili,anii nestačili vychládnout :-). Jsou vážně moc dobré. I mně se podařili a jak manžel tak i děti,prohlásili......jsou výborné :-) <3 <:-)

    • Míša
      Míša | 15. 2. 2015 15:39

      Já myslím, že je to úplně jasný. Lžíce cukru je do kvásku a 50g mletého je zmíněno na začátku. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Ale kde vidíte Jano ten krystalový cukr, ať hledám, jak hledám, nevím. Recept je tedy podle mě to teda jasný je.

    • Jana
      Jana | 21. 11. 2014 10:43

      Jak je to prosím myšleno s tím curem? Lžíce cukru krupice, z níž se vezme lžička na kvásek a zbytek se utře s máslem do pěny... Kam přijde ten moučkovej? Díky

    • QTK
      QTK | 13. 6. 2014 10:12

      Kdyby's radeji, nez delani koblih a placani tuny smajliku, se radeji ucil cestinu. Bylo by to pro tebe urcite prospesnejsi...

    • Jitka
      Jitka | 27. 5. 2014 21:27

      Mohla bych se prosím zeptat, na kolik je to cca koblih? :)

    • Baru
      Baru | 4. 5. 2014 14:26

      Koblihy jsou naprosto dokonalé:)!!!A to jsem je dělala naprosto poprvé.. Jen se přiznám, že jsem si práci ulehčila "robotem" na hnětení těsta. Jo a babička mi radila že je mám smažit na sádle. Nejdřív jsem se otlemovala, ale protože jsem doma stejně jiný tuk, než sádlo ( nebo rostlinný olej) neměla, tak jsem to riskla. Výsledek dokonalost.. Jsou křehké nadýchané a vůbec nejsou mastné!!! Měla jsem obavu že budou smrdět sádlem, ale vůbec nic! Už nebudu smažit na ničem jiném.. Babičky mají vždy pravdu :-D

    • Verča
      Verča | 8. 3. 2014 19:04

      Koblihy jsou výborné, díky moc za recept.

    • Jája
      Jája | 7. 10. 2013 21:03

      U kynutého těsta záleží na důkladném propracování, aby se do těsta dostalo hodně vzduchu, pak se s ním dobře pracuje a je nadýchané.

    • PJarunka | 5. 5. 2012 12:17

      Super první koblihy, které se mi povedly a vyzkoušela sjem už tři recepty a vždy to dopadlo katastrofálně. Ale tohle fakt super.

    • marčána | 26. 2. 2012 14:26

      jsou super, byla to moje koblihová premiéra a musím říct že jsem víc jak nadšená. bála jsem se že vyteče na pánvi marmelada což se stalo u jedné z 30ti.je duležité aby udělané koblihy jestě opravdu 20min kynuly. spojily se více a opatrně načechrané šup do oleje. foto v přiloze. doporučuji

    • Foebe
      Foebe | 23. 2. 2012 22:41

      Výborné!!!

    • Taryrta | 23. 2. 2012 21:00

      Bohužel já s koblížky moc spokojená nejsem. Byly málo nadýchané a hlavně i přesto, že tam je rum (1 lžíce při 5OOg mouky mi přijde málo) byly nasáklé tukem.

    • L
      L | 11. 2. 2012 17:26

      Vyzkoušela jsem též Vaše těsto na koblihy, byly moc dobré, nadýchané a vláčné moc všem doporučuji, chtěla bych Vám poděkovat, že recept jste dala i ostatním k dispozici a nenechala jej pouze pro sebe. Dám výbornou. Děkuji

    • Petra H.
      Petra H. | 5. 2. 2012 22:09

      Moc děkuji za tento recept. Vyzkoušela jsem tolik receptů na koblihy, ale žádné nebyly tak vláčné. Musí ale člověk mít pevné nervy a opravdu přidat jen 1/2 kg mouky - ani o deko víc, i když je těsto řídké. Druhý den jsou pořád vláčné...Bezva...

    • Hanka -Jihlava
      Hanka -Jihlava | 15. 8. 2011 18:19

      Děkuji za bezva recept, trochu jsem u toho zuřila,ale povedly se. Udělala jsem je bez náplně, jen pocukrované koblížky jsem polila čoko ládou Jen tak cik, cak... Moooc chunaly díky Hanka ;-)

    • nladya | 1. 6. 2011 11:41

      Koblihy jsou naprosto vynikající. Ze zbytku těsta vždy udělám vrtule, které obalím ve skořici s cukrem.

    • bobek
      bobek | 2. 4. 2011 14:51

      rum se dává proto, aby koblihy nenasákly tolik tuku :-))

    • Marie
      Marie | 27. 2. 2011 17:25

      Díky za recept. Koblihy jsou krásně nadýchané, voňavé a dozlatova usmažené.

    • bob
      bob | 23. 2. 2011 15:36

      Realizováno, výsledek vynikající.Jen ten rum tam nebyl vůbec cítit, příště si dám raděj grog.Recept chválím.

    • lukaš
      lukaš | 30. 1. 2011 12:04

      :'( :'( :'( :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-D :-D :-P ;-) :-( :-( :-) :-) :-S <:-) <3 :-| :-)) :-X ja sem dělal ty koblížky bylimoc dobre :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-!

    • jára
      jára | 30. 1. 2011 11:58

      tak kolik jich je

    • jára
      jára | 30. 1. 2011 10:45

      taky chci dělat koblížky a skusim je a kolik jich má bejt prosím napičte???? :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • zdennyve
      zdennyve | 17. 1. 2011 15:48

      koblížky jsem vyzkoušela ,sice se snědly ale mě se nelíbily byly tužší a málo nadýchané asi jsem někde udělala chybu!!!! a nevím kde.těsto krásně vonělo a po usmažení nebyly mastné to je plus!! musím to zkoušet dál!!!! :-)

    • My-live | 5. 12. 2010 10:27

      Naprosto vynikající recept, koblížky jsou nadýchané a chuťově výborné, koblížky jsem smažila ve friťáku což bylo skvělé kvůli rovnoměrnému osmažení a propečení. Ihned po vyndaní jsem je dala do talíře a obalila v moučkovém cukru - chuťově jsou tak výborné že není nutné plnit. Dávám 1***** ;-)

    • blanka
      blanka | 22. 11. 2010 01:48

      Misto treni dejde veci do mixeru a je to rychlejsi,

    • Janča
      Janča | 11. 11. 2010 20:18

      Skvělý recept!!!!!!!! :-)

    • Jan Krejčí
      Jan Krejčí | 2. 10. 2010 20:50

      Tak protože jsem objevil tento recept v top receptech, kokl jsem na něj a hned se pustil do koblich. Sice jsem neměl čerstvé droždí a použil jsem balíček sušených a musím říci, že na pohled vypadají krásně. Manželka už snědla tři a říká, že jsou moc dobrý. Já sladký moc nejím, ale kousl jsem si a jsou vážně dobrý. Akorát mi manželka nadává, že ztloustne. Z tohoto množství jsem jich udělal 15. Dávám jedna. Moje první zkušenost s koblihama a hned jsou tak krásné a dobré. Potom nemá cenu zkoušet jiný recept.

    • Irena *
      Irena * | 27. 9. 2010 14:56

      Koblihy jsem zatím dle tohoto receptu nedělala, ale určitě vyzkouším. Jen inspiraci pro originální náplň: dáváme do koblížků jednu pralinku... úžasné!

    • Karolína Oravová
      Karolína Oravová | 25. 9. 2010 19:07

      I já musím přidat pochvalu.Koblížky jsem usmažila v poledne,do večera se po nich zaprášilo.A to mám doma docela velké mlsouny.Vyzkoušela jsem i jiné recepty,ale tyhle koblížky jsou krásně nadýchané.Plním půl koblihů marmeládou,půl nutelou,super.

    • Martina Kellenbergerová
      Martina Kellenbergerová | 21. 6. 2009 14:24

      Tak jsem dnes koblihy vyzkoušela. Když jsem je dala smažit do oleje, byly moc tmavé (jako připálené), když jsem je dělala kratší dobu, byly vevnitř nedopečené. Kde jsem udělala chybu?

    • Anonym
      Anonym | 29. 2. 2008 17:52

      Dnes jsem dělala koblihy a jsou prostě výborné.Krasně nadýchané,plnila jsem džemem i pudinkem.Nahoře jsem je ještě polila čokoládou.Všem doporučuji.

    • Slávka
      Slávka | 17. 1. 2008 22:29

      Dobrý den,dnes jsem konečně našla,díky tomuto receptu,ten správný recept na koblihy.Vyzkoušela jsem tolik,,zaručených receptů",ale tento je opravdu perfektní.Koblihy jsem naplnila vanilkovým pudingem,povidly a pár jsem udělala bez náplně,pak nahoru po upečení jahodový džem a něj ze zbylých bílků s cukrem ušlehané nad párou vzniklou pěnu.Koblihy zmizely,ani jeden nezbyl.Díky za recept,dávám 1***

    • milena kubikova
      milena kubikova | 28. 11. 2007 19:13

      tak toto je skutocne velka fajnotka, starostlivo som si precitala vsetky rady a pampusky mi vysli hned na prvykrat....dakujem za recept a davam 1

    • aisha
      aisha | 4. 11. 2007 12:02

      Suchých kvasnic dávám 7g na 500 g mouky, tak to píší na obalu suš.droždí Dr.Oetkera. Jsem také v zahraničí a řeším tu podobný problém :o)Jinak recept je báječný, koblihy jsou výborné..dávám za 1. Jen koblihy naplním až po smažení injekční stříkačkou, jde to lehce.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 9. 3. 2007 09:10

      Zuzko, těsto na okrajích nesmíte mít ani trošičku od marmelády a je lépe vykrajovat něčím tupějším, já to dělám hrníčkem nebo skleničkou. Vykrajovací kolečko je moc ostré, hrníček těsto zároveň přimáčkne. Naučila jsem se to od tchýně cukrářky. Nebo nejdříve pořádně přimáčknout kolem dokola a pak teprve vykrojit.

    • Zuzka
      Zuzka | 9. 3. 2007 08:05

      Chtěla by jsem se zeptat: Já když dělám koblihy, tak se mě při smažení vždycky rozlepí, nevíte co dělám špatně?

    • Marcela
      Marcela | 17. 2. 2007 17:40

      Dnes jsem vyzkoušela tento recept, je opravdu super. Moc se povedly, musí se ale opravdu nechat hodně nakynout(už připravené ke smažení), pak jsou opravdu vynikající. Děkuji za skvělý recept!Dávám 1!

    • janina
      janina | 17. 2. 2007 13:30

      Dneska jsem je udělala,povedly se,jsou nadýchanéopravdu výborné

    • Hana vac.
      Hana vac. | 24. 6. 2006 09:07

      Muzete mi nekdo prosim poradit,jake je to mnozstvi kvasnic suchych?Dekuji moc predem,nemam vubec predstavu.Jsem mimo republiku a tady cerstve vubec asi nemaji.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 27. 4. 2006 12:41

      Hanko, koblihy při smažení musí volně plavat v tuku. Ony se neponoří, protože jsou lehké tím vzduchem v kynutém těstě, ale plavou. Hlavně se nesmí spodkem dotýkat kastrolu nebo pánve, v tom případě přidejte tuk.

    • hana
      hana | 27. 4. 2006 09:26

      Koblížky se smaží ponořené uplně v oleji? Včera jsem je smažila do půlky oleje a jak byly krásné když jsem je tam dala, tak po usmažení už tak nevypadaly. Jinak moc dobré :o).

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2006 16:06

      Dnes jsem je smažila rovnou z dvojité dávky a byly výtečné. Opravdu nejsou mastné. Jiné už dělat nebudu, tento recept je lepší, než podle jakého jsem je dělala dosud:-) Dávám 1.

    • Martina S.
      Martina S. | 25. 2. 2006 20:47

      Jsou skvělé. Dnes jsem je smažila, nejsou opravdu vůbec mastné. Nezbyl ani jeden. Příště musím udělat ze dvou dávek.

    • Klára Krejčová
      Klára Krejčová | 19. 2. 2006 19:18

      Fantazie....mňám :o)) Opravdu vynikající recept. Koblížky nadýchané, naprosto skvělé. Smažila jsem je na tuku Frivissa a nejsou vůbec mastné. Doporučuji.

    • maja
      maja | 21. 8. 2005 15:19

      Výborné

    • Renata
      Renata | 10. 2. 2005 18:49

      vynikajici, doporucuji!!!!!!Zijeme v Chicagu, jsem rada ze tato stranka existuje. Jste best!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Koblihy
    Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Tuk Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

    Pomazánka s tuňákem pro děti i…

    Lívance a la Jamie Oliver

    Lívance a la Jamie Oliver

    Slaná roláda jako dort

    Slaná roláda jako dort

    Řízky v zakysané smetaně

    Řízky v zakysané smetaně

    Mazanec z domácí pekárny

    Mazanec z domácí pekárny

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    Dětské tiramisu

    Dětské tiramisu

    Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

    Bylinková krkovice na houbách …

    Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

    Jednohubky / chlebíčky s červenou…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    21
    Palačinky
    Palačinky
    17
    Bramboráky
    Bramboráky
    17
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    14
    Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
    Kapustové karbanátky s…
    12
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Rukolový salát s novými bramborami
    Rukolový salát s novými bramborami
    Rukolový salát se ztraceným vejcem
    Rukolový salát se ztraceným vejcem
    Rumové hruštičky s karamelem
    Rumové hruštičky s karamelem
    Rumové kuličky - nepečené
    Rumové kuličky - nepečené
    Rumové kuličky II.
    Rumové kuličky II.
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    • Recepty.cz
    • Rumové koblihy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí