Gnocchi s tuňákem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 24
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g gnocchi hotových
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrst mrkev
    • 1
      hrst celer strouhaný
    • 1
      hrst pórek
    • 1
      plechovka tuňák v oleji
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K orestované zelenině přidáme konzervu tuňáka. Promícháme, přidáme sůl, pepř a zakapeme citrónovou štávou. Vše promícháme a přidáme 2 lžíce zakysané smetany. Připravenou směs smícháme s opečenými gnocchi a přidáme petrželovou nať.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sandyadenny
    sandyadenny |

    23. 2. 2014 17:55

    Nečekali jsme, že to bude tak dobré =) a to jinak přenecháváme kořenovou zeleninu králíčkovi =)

  • Helas
    Helas |

    10. 7. 2013 10:54

    No nic moc dobrého :-(

  • Eviík
    Eviík |

    20. 4. 2013 13:54

    Dobrota velká :-)) , bezchybné :-)) .

  • anouchka
    anouchka |

    19. 4. 2013 12:08

    jednoduché a výborné, zařazuji do našich oblíbených jídel <3 <3

  • techt
    techt |

    24. 5. 2012 15:02

    Při dochucování jsem záměrně nedal ani citronovou šťávu a ani smetanu, protože i bez toho to bylo dobré.

  • Hanka Macková
    Hanka Macková |

    23. 5. 2012 12:10

    Jednoduché a rychlé, naprostá pohoda <3 <3 <3

  • blaba1
    blaba1 |

    24. 6. 2011 14:51

    ..já jsem tam dal místo strouhaného celeru pokrájenou celerovou nať a taky to docela šlo ;-) :-[ :-)

  • Eva1
    Eva1 |

    6. 4. 2011 22:20

    Děkuji za upozornění, už jsem opravila. Termín "ve vlastním oleji" je zadán ve výběru ingrediencí při zadávání receptu. :-) :-) :-)

  • MartikK
    MartikK |

    6. 4. 2011 13:57

    Dnes jsme měli k obědu. Bylo to vynikající, dávám za 1. Jen bych se chtěla zeptat autorky, co je to tuňák ve vlastním oleji. V obchodě jsem vždy viděla buď tuňáka ve vlastní šťávě, nebo tuňáka v rostlinném oleji. Já jsem použila ten v oleji, protože mi více chutná :)