Kvašený zeleninový salát Pickles

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarkoo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hlávkové zelí bílé nebo červené
    • cibule
    • mrkev
    • 1
      lžička sůl na 1kg zeleniny
    • 2
      špetka kmín
    • 2
      špetka hořčičné semínko
    • křen pokud chceme
    • kedlubna pokud chceme
    • červená řepa pokud chceme

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu můžeme přidat najemno nastrouhaný kousek křenu, nahrubo nastrouhaný kedluben či červenou řepu.
2
Na každý jeden kilogram zeleninové směsi přidáme 1 lžičku soli, podle chuti několik špetek kmínu a hořčičného semínka. Všechnu zeleninu mačkáme a mícháme v míse, dokud nepustí šťávu.
3
Pak vše napěchujeme do sklenice a zatížíme, aby byla zelenina potopená pod puštěnou šťávou. Pokud je šťávy málo a zelenina není potopená, přidáme trochu převařené vody. Vše necháme v teple asi týden kvasit.
4
Takto vykvašenou zeleninu můžeme podávat jako salátovou přílohu k masu nebo přidat do čerstvého zeleninového salátu a podobně. Po vykvašení uchováme zeleninu v lednici, kde vydrží klidně několik týdnů.

Komentáře k receptu

  • Majka
    Majka |

    26. 11. 2016 12:40

    Tento salát je výborný a dlouho vydrží. Děkuji za tip :-)

  • citronka
    citronka |

    6. 5. 2016 18:25

    Mi chutná Kimchi ! Ale salát Pickles taky ráda vyzkouším !

  • jarkoo
    jarkoo |

    5. 5. 2016 13:45

    Zadejte si do vyhledávače "nakládací nádoba" nebo se podívejte v domácích potřebách. Já používám raději jednu velkou nádobu než několik menších. Ale to je na každém, jak mu to vyhovuje :-)

  • Libuše
    Libuše |

    4. 5. 2016 19:04

    Speciální nádobu nepotřebujete. Stačí, zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem a v domácích potřebách zakoupíte pružinu na pickles, aby zelenina zůstala ve sklenici namačkaná. :-) :-)

  • Bara
    Bara |

    22. 3. 2016 20:23

    Kde se dá koupit ta speciální nádoba? Díky za info

  • pepek
    pepek |

    3. 3. 2016 17:47

    nezkazí páč je už zkažená :-D

  • jarkoo
    jarkoo |

    3. 3. 2016 16:28

    Jsem ráda, že recept zaujal. Výhoda kvašené zeleniny je i ta, že se nekazí ;-)

  • jarkoo
    jarkoo |

    2. 3. 2016 22:29

    Jsem moc ráda, že recept zaujal. Já jsem koupila ty dózy v e-shopu www.naseobchody.cz a mají je i v Orionu. Jsou opravdu šikovné ;-)

  • Petra
    Petra |

    2. 3. 2016 10:29

    Děkuji za recept , tu pěknou nádobu můžete objednat tady ,já už ji mám doma :-) O:-) http://www.xdomacnost.cz/

  • Jana
    Jana |

    26. 2. 2016 19:28

    Udělala jsem na zkoušku z menšího množství a výsledek mne mile překvapil. Zeleninu budu takto nakládat určitě častěji. Také bych brala tu pěknou nádobu, musím se po ní poohlédnout :-)