• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Hořčičné semínko

    Hořčičné semínko

    Podobné ingredience

    • sezamové semínko

    Recepty vytvořené za použití této ingredience

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené... více o Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Zelenina v pánvi

    Zelenina v pánvi

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a... více o Zelenina v pánvi

    Kuřecí maso na gril i do trouby

    Kuřecí maso na gril i do trouby

    Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným... více o Kuřecí maso na gril i do trouby

    Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

    Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

    Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme. Smícháme koření... více o Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

    Kvašený zeleninový salát Pickles

    Kvašený zeleninový salát Pickles

    Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu... více o Kvašený zeleninový salát Pickles

    Pikantní čalamáda

    Pikantní čalamáda

    Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na... více o Pikantní čalamáda

    Cizrnové kari

    Cizrnové kari

    N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně. Vhodíme cizrnu,... více o Cizrnové kari

    Okurky

    Okurky

    Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a... více o Okurky

    Utopenci podle mě

    Utopenci podle mě

    Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě

    50 minut
    Tuňákové karbanátky

    Tuňákové karbanátky

    V misce smícháme tuňáka bez šťávy, vejce, jogurt, vločky, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a koření. Kdyby byla směs moc řídká, můžeme ještě... více o Tuňákové karbanátky

    60 minut
    Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

    Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

    Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr,... více o Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

    80 minut
    Cuketové pickles s koprem

    Cuketové pickles s koprem

    Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na tenké pátky. Dejte je do cedníku, důkladně osolte, rukama opatrně promíchejte, ať je nepolámete, a... více o Cuketové pickles s koprem

    45 minut
    Sterilované okurky

    Sterilované okurky

    Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu. Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu. Mezitím si připravíme lák... více o Sterilované okurky

    Indický mrkvový salát

    Indický mrkvový salát

    Oloupejte mrkve, nastrouhejte je na hrubém struhadle na nudličky. Zbavte papričky semínek a bílých vnitřních žeber a nakrájejte papričky na drobné... více o Indický mrkvový salát

    50 minut
    Pečenáče z kapra

    Pečenáče z kapra

    Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na... více o Pečenáče z kapra

    Okurkové řezy s paprikou

    Okurkové řezy s paprikou

    Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou

    50 minut
    Vepřová panenka s cibulí a jablky

    Vepřová panenka s cibulí a jablky

    Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek.... více o Vepřová panenka s cibulí a jablky

    30 minut
    Houby čili "slizouny"

    Houby čili "slizouny"

    Houby očistěte. Suroviny na nálev asi 5 minut povařte a vychlaďte. Do sklenic dejte houby a zalijte je lákem. Uzavřete a asi 15 minut zavařujte při... více o Houby čili "slizouny"

    Okurky s mrkví

    Okurky s mrkví

    Okurky a mrkev nakrájíme na kolečka, cibule na osminky. Do 4 sklenice dáme řezy okurek a prokládáme je mrkví a cibulí. Do každé sklenice dáme 1... více o Okurky s mrkví

    Citrónová rýže

    Citrónová rýže

    V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže

    30 minut
    Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.

    Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.

    Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.

    Zeleninový relish

    Zeleninový relish

    Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a zalijeme vařící osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, přelijeme velmi studenou vodou (abychom zachovali krásně... více o Zeleninový relish

    10 minut
    Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

    Kachna s orientálním kořením a…

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte mandarinkovou šťávu a koření. Omytou a osušenou kachnu dejte do pekáče a přelijte kořeněnou marinádou. Zakryté... více o Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

    15 minut
    Bramborový salát s vejci

    Bramborový salát s vejci

    Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší... více o Bramborový salát s vejci

    10 minut
    Plnotučná hořčice s bílým vínem

    Plnotučná hořčice s bílým vínem

    Semínka zalijte bílým vínem a nechte přes noc nabobtnat. Rozmixujte dohladka a přidejte vinný ocet (použít můžete i klasický 8%, ten ale svařte v... více o Plnotučná hořčice s bílým vínem

    15 minut
    Vindaloo pasta

    Vindaloo pasta

    Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.... více o Vindaloo pasta

    Domácí rychloutopenci

    Domácí rychloutopenci

    Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z... více o Domácí rychloutopenci

    90 minut
    Telecí závitky Toskána

    Telecí závitky Toskána

    Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme plátek hořčicí. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a... více o Telecí závitky Toskána

    Čína nečínsky

    Čína nečínsky

    Očistíme zeleninu. Ve Woku rozehřejeme olej s hořčičným semínkem. Mezitím na kousky okolo 1-2 cm nakrájíme mrkev, jak semínko začne vyskakovat, tak ji... více o Čína nečínsky

    30 minut
    Jehněčí panenka s višňovým čatní

    Jehněčí panenka s višňovým čatní

    Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut. Posypte pektinem a... více o Jehněčí panenka s višňovým čatní

    45 minut
    Chilli omáčka se švestkami

    Chilli omáčka se švestkami

    //Ingredience jsou na cca 700 ml omáčky.// Cibuli a zázvor oloupejte, cibuli nakrájejte na kolečka a zázvor na malé kostičky. Omyté chilli papričky... více o Chilli omáčka se švestkami

    45 minut
    Šunka s hořčičnou omáčkou

    Šunka s hořčičnou omáčkou

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud... více o Šunka s hořčičnou omáčkou

    20 minut
    Ledový salát s okurkou a mátou

    Ledový salát s okurkou a mátou

    Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem... více o Ledový salát s okurkou a mátou

    70 minut
    Nakládané karotky

    Nakládané karotky

    V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty... více o Nakládané karotky

    60 minut
    Grilované vepřové s bramborovým salátem

    Grilované vepřové s bramborovým…

    MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem

    45 minut
    Fíkové čatní

    Fíkové čatní

    V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr. Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu,... více o Fíkové čatní

    40 minut
    Toskánské čatní

    Toskánské čatní

    Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme. Do česnekového oleje přidáme... více o Toskánské čatní

    80 minut
    Jablečné čatní

    Jablečné čatní

    Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej,... více o Jablečné čatní

    15 minut
    Vejce nakládaná na červeno

    Vejce nakládaná na červeno

    Připravte si lák. Všechny ingredience přiveďte k varu, 5 min povařte a poté nechte vychladnout. Nakrájejte cibulku a řepu. Vrstvěte do sklenice... více o Vejce nakládaná na červeno

    40 minut
    Čalamáda

    Čalamáda

    Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu.... více o Čalamáda

    40 minut
    Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem

    Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem

    Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte... více o Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem

    Nálev na "Znojemské okurky"

    Nálev na "Znojemské okurky"

    Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr... více o Nálev na "Znojemské okurky"

    Papriky plněné zelím

    Papriky plněné zelím

    Hlávku zelí opláchneme a nastrouháme, prosladíme, osolíme a necháme 1,5 hodiny uležet. Papriky omyjeme, odkrojíme vrchní část. Z paprik odstraníme... více o Papriky plněné zelím

    Naložené řízky

    Naložené řízky

    Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní. Jako přílohu je vhodný... více o Naložené řízky

    45 minut
    Vepřové na hořčici II.

    Vepřové na hořčici II.

    Maso hojně pomažeme hořčicí a necháme alespoň hodinu marinovat. V hrnci rozhřejeme tuk a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na plátky a lžičku... více o Vepřové na hořčici II.

    Nakládané fazolky na kyselo

    Nakládané fazolky na kyselo

    Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml... více o Nakládané fazolky na kyselo

    Květákové Bhaaji

    Květákové Bhaaji

    Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat... více o Květákové Bhaaji

    Nakládané feferonky (kozí rohy)

    Nakládané feferonky (kozí rohy)

    Vše svaříme. Omyté feferonky naskládáme do sklenic a zalijeme studeným nálevem. Zavaříme 20 min. na 85 °C.... více o Nakládané feferonky (kozí rohy)

    Harissa

    Harissa

    Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme. Vhodné jako zeleninová příloha k... více o Harissa

    • 1
    • 2
    • Další stránka

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    Poslední sledované recepty

    63
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    34
    Bramboráky
    Bramboráky
    30
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Nedávno navštívené recepty:

    Brokolicový salát s tuňákem Šlehačková buchta Mexické kuře
    Velikonoční syrek Cuketová buchta - jednoduchá Dětský dvoupatrový dort
    Grilovaný banán Ruské lívance bliny Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
    Osvěžující rybízové želé Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem Gulášová polévka s mrkví

    Další doporučené ingredience:

    Hnědý rum Holub Horká voda Horké koření Horní krůtí stehno
    Hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Hořčice se zeleným pepřem Hořčicová omáčka s koprem Špak
    Hořčičný prášek Hořká čokoláda Hořké mandle Hot Sauce Houbová čalamáda
    Houbová omáčka v prášku Houbová směs Houbové koření Houbový vývar Houby
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Hořčičné semínko
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí