Zelný salát po čínsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      šálek čínské houby sušené
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks červená cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks červená paprika
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • cukr
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávku zelí rozdělíme na listy, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky o hraně dva centimetry. Povaříme 10 minut v osolené vodě. Zvlášť předem uvaříme namočené sušené čínské houby, ale mohou být i tuzemské. Obojí scedíme, dáme okapat.
2
Na dvou lžících oleje opečeme chilli papričku a olej slijeme na zelí s houbami. Cibuli pokrájíme na kolečka a dáme do zelí spolu se 2-4 lisovanými stroužky česneku. Přidáme dvě červené papriky nakrájené na proužky. Ochutíme lžičkou zázvoru, špetkou soli a cukru, drceným pepřem, lžící octa a lžící sójové omáčky. Dáme proležet do chladničky. Salát je velmi chutný i z červeného zelí - pak použijeme bílou cibuli a zelenou papriku.

Komentáře k receptu

  • Katka0501
    Katka0501 |

    14. 2. 2012 07:52

    výborný, doporučuji :-)