Ledový salát s okurkou a mátou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Citronová majonéza
    • 3
      ks žloutky
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • hořčičné semínko mleté 1/2 lžička
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      miska řepkový olej
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Salát
    • 100
      g okurka salátová
    • 1
      ks ledový salát
    • 1
      ks slanina
    • 1
      hrst máta
    • kerblík 1/2
    • mořská sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem začněte mixovat a tenkým pramínkem přilévejte olej.
2
Mixujte, až vznikne hustá světlá majonéza. Dochuťte zbylou citronovou šťávou a kůrou. Majonézu přendejte do misky a zakrytou fólií uchovejte do servírování v chladu.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj slaninu. Pečte dokřupava, asi 10 minut, pak ji nechte na papírovém ubrousku vychladnout.
4
Hlávku ledového salátu nakrájejte na osminky. Okurku pečlivě omyjte, pak ji podélně rozdělte na čtyři kusy a ty rozkrájejte. Do misky na jednu porci dejte dva kusy salátu a několik kousků okurky. Lehce vše osolte a opepřete. Pak přidejte mátu a kerblík. Servírujte s citronovou majonézou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.