Phall (nepálivý)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: arides

Suroviny

Vložit do nákupu
  • základní suroviny
    • 2
      lžíce ocet
    • 500
      g kuřecí maso
    • 8
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      ks kapie větší
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
  • koření
    • 3
      lžička sůl odhadem
    • 1,5
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      lžíce kurkuma
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 0,8
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 1
      lžička kardamom mletý
  • příloha
    • 4
      ks rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice, římský kmín, 1 lžíce oleje (ideálně olivový). Necháme v lednici minimálně hodinu odpočívat.
2
Příprava zeleniny: nakrájíme: cibuli, papriku, česnek. Česnek před nakrájením rozdrtit naplocho nožem, aby se uvolnily silice, a následně nakrájet na plátky. Pokud máte tyčový mixér, u krájení se nestresujte s velikostí kousků - v určité fázi se rozmixují.
3
Vaření: Nalijeme na pánev trochu oleje (ne olivový), nasypeme ~2 lžíce hořčičného semínka. Počkáme až semínka lehce změní barvu a začnou skákat z pánve. Přidáme připravené maso a na minutu až dvě ho necháme ze všech stran opékat v hořčičném semínku. Osmahnuté maso dáme stranou.
4
Na pánvi necháme zesklovatět cibulku. Přidáme česnek, po chvilce poprášíme zbylou lžící kurkumy a přidáme lžíci cukru, zamícháme a vhodíme papriku. Posolíme, a chvíli mícháme.
5
Když paprika slehne, nebo jídlo syčí a může se začít pálit, zalijeme sklenkou vody a přidáme rajčatový protlak / pyré, rozmícháme.
6
Dusíme asi 10 minut (alespoň 5).
7
Odstavíme ze sporáku a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
8
Přidáme maso a opět dusíme minimálně 10 minut, než maso změkne.
9
Poté dochutíme solí, cukrem a octem.
10
Pokud je zbylá směs příliš tekutá, můžeme dusit dále, ale pozor, aby se směs vespod nepřipálila.
11
Pálivá verze:
12
Vyměňte libovolné množství červených kapií za feferony / chilli papřičky (podle chuti)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: