Sterilované okurky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: tomasmr

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ingredience lák
    • 3800
      ml voda
    • 1200
      ml ocet 8%
    • 160
      g sůl
    • 300
      g cukr
    • 40
      ks sacharín tabletky
  • Koření na dno každé 1 sklenice
    • 2
      ks koprový květ čerstvý
    • 1
      ks cibule na kolečka
    • 1
      ks mrkev na kolečka
    • hořčičné semínko 1/2 lžičky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks křen na kolečka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu.
2
Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu.

RADA: Chuťovky k pivu a vínu: zkuste i nákladaný hermelín a cibulky

3
Mezitím si připravíme lák. Vodu na nálev zahřejte asi na 75-85 stupňů, přidejte sůl, cukr sacharin, po rozpuštění přidejte jako poslední ocet. Dál již nevařte.
4
Po promíchání zaléváme okurky ještě teplým nálevem.

RADA: Speciální octy na úžasné saláty

5
Sterilujeme při teplotě 82-85 stupňů po dobu 20 min - u 1l sklenice, 25 min u 2l sklenice a 30 min u 5l sklenice.
6
Čas je jen orientační, nálev je hotový za chvilku, nejvic času zabere skládání nakladaček do sklenic proto záleží na množství zavařovaných nakladaček.

RADA: Máte velkou úrodu a nevíte co s ní? Zamrazte ji!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: