Grilované vepřové s bramborovým salátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička černý pepř
    • 1
      lžička cukr krupice
    • bobkový list 1/2 lžičky
    • 1
      lžička hořčičné semínko mleté
    • 2
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička koriandr mletý
    • olej pro grilování
  • Salát
    • 800
      g brambory typ A
    • 3
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa
    • olej
    • 100
      g sušená rajčata v oleji
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 3
      lžíce vinný ocet
    • 1
      snítka petržel
    • sůl
    • černý pepř
  • DIP
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • citronová šťáva podle chuti
    • 180
      g zakysaná smetana
    • 1
      svazek pažitka
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
2
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran několikrát bouchněte. Maso z obou stran posypte kořenicí směsí. Ani kousek nesmí zůstat nezakrytý! Poté ho přikryjte a 1 až 5 dní marinujte v ledničce (minimálně dvě hodiny při pokojové teplotě).
3
Maso potřete olejem a zatáhněte na rozpáleném grilu. Dopékejte ho na nepřímém žáru, uvnitř by mělo zůstat trochu růžové. Před podáváním ho nechte dojít aspoň 3 minuty pod alobalem, ať nepřijdete o šťávu.
4
SALÁT : Brambory přepulte. Papriky nakrájejte na plátky, které nebudou propadávat do grilu. Cuketu nakrájejte na silnější půlměsíčky.

RADA: Co jste nevěděli o cuketách

5
Zeleninu i brambory zakápněte olejem, promíchejte a grilujte do změknutí. Rajčata nakrájejte na nudličky a vložte do velké mísy.
6
Z hořčice, medu, octa a 4 lžic oleje umíchejte dresink (nejlepší je dát vše do zavařovačky a pořádně protřepat).
7
Do mísy přidejte ogrilovanou zeleninu, nasekanou petrželku, zalijte dresinkem, zamíchejte, osolte a opepřete.
8
DIP: Česnek oloupejte a utřete se solí.

RADA: Jak oloupat česnek?

9
V misce promíchejte trochu šťávy z citronu se smetanou a nadrobno nasekanou pažitkou. Přidejte česnek a podle chuti sůl i pepř, případně ještě trochu citronu. Dip nechte chvíli odležet, ať se spojí chutě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: