Vepřový špíz s jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g vepřové maso nejlépe panenka (nakrájené na kostky)
    • 2
      ks jablka velká (např. Granny Smith), nakrájená na osminky
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na marinádu:
    • 350
      ml pomerančová šťáva
    • 120
      ml balzamikový ocet
    • kmín
    • pepř drcený čerstvě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup.
2
Zapalte oheň ve venkovním grilu a počkejte, až dojde do stadia řeřavých uhlíků. Kousky masa a jablek promíchejte v misce s olivovým olejem, solí a pepřem, aby bylo vše dobře pokryto, a pak střídavě napíchejte na jehly.
3
Grilujte 5–6 minut z každé strany, až bude maso propečené a jablka zkřehnou.
4
Poslední minuty grilování důkladně potřete svařenou marinádou, špízy tak získají
5
krásnou chuť, vůni i barvu. Podávejte se zbylou marinádou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.