• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vertuta
    Napište svůj komentář k receptu

    Vertuta

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vertuta
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 300
        g polohrubá mouka
      • 1
        ks vejce
      • 100
        ml rostlinný olej
      • 2
        lžíce voda
      • sůl
    • Brynzová náplň
      • 250
        g bryndza
      • 2
        lžíce máslo
    • Masová náplň
      • pepř mletý
      • sůl
      • kopr
      • 250
        g mleté maso uvařené
      • 3
        ks cibule nakrájená a osmažená na 2 lžících másla
    • Cibulová náplň
      • 5
        ks cibule nakrájené a osmažené na 3 lžících másla
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo). Potřeme vejcem a upečeme
    2
    Poznámka: vertuta je moldavský vytahovaný piroh s brynzovou, masovou nebo cibulovou náplní. Moldavci ale dělají i vertuty plněné strouhanými jablky zahuštěnými strouhankou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Koláče "Věřte, nevěřte"

    Koláče "Věřte, nevěřte"

    Verzere

    Verzere

    Smažený sýr bez smažení - verze II.

    Smažený sýr bez smažení - verze II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Michala
      Michala | 16. 5. 2011 15:02

      Upeču, ale na jakou teplotu? Děkuji..

    • Hedvika
      Hedvika | 23. 4. 2007 16:29

      Terezko děkuji, ty recepty jsou opravdu velmi zajímavé,já bych je ráda vyzkoušela,ale nemám kolem sebe tolik pokusných strávníků:-)) Prostě nemá to kdo sníst...Tak se těším na Vaše pokusy a fotky-to já neumím:-))Ahoj

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 13:00

      Hedviga, nie všetky. Robila som beljaše plnené hlávkovou kapustou, tie nám chutili, potom sladký ruský piroh s makovou plnkou, ten bol dobrý tiež, plečinta s bryndzou nám chutila asi ako naše liptovské bryndzové pirohy, len to má iný tvar. Ostatné som nerobila, ale keď som to cez víkend opisovala, tak sme sa s manželom zhodli, že to vyskúšame zaradom všetko. On má také cestové veci rád. Budem fotiť a obrázky pridám.

    • Hedvika
      Hedvika | 23. 4. 2007 10:43

      Mohu se prosím zeptat? Terezko,máte ty ruské recepty vyzkoušené? Vím z jakého zdroje čerpáte,ty knížky mám taky,ale třeba u tohoto receptu se mi zdá na vytahování těsta příliš mnoho tuku.Dělám tažený štrůdl,ale dávám jen 1 lžíci rozpuštěného sádla a 1/8 l vody a hlavně trošku octa. Jinak stejně. Je to tak křehké,že nevím,jak bych to stáčela do spirály.Sotva ty šišky přenesu s pomocí utěrky na plech,abych je nepotrhala. :-))A ty rassolniky jste vyzkoušela? Jsou to zajímavé recepty...Děkuji.

    • ELA
      ELA | 23. 4. 2007 10:21

      paní Terezko, to jsou poklady! Díky

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
    Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Cibule Kopr Máslo Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Karibská kuřecí stehna

    Karibská kuřecí stehna

    Plněné pudinkové řezy

    Plněné pudinkové řezy

    Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

    Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

    Vaječný koňak bez vajec od Lídy

    Vaječný koňak bez vajec od Lídy

    Mrkvová pomazánka V.

    Mrkvová pomazánka V.

    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

    Slaný velikonoční dort (Torta…

    Kuře pečené na medu a citronu

    Kuře pečené na medu a citronu

    Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

    Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

    Ostružinový řez

    Ostružinový řez

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    165
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    34
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    24
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Vepřový špíz s bramborem ve slupce
    Vepřový špíz s bramborem ve slupce
    Vepřový špíz s jablky
    Vepřový špíz s jablky
    Vepřový tokáň
    Vepřový tokáň
    Verzere
    Verzere
    Veselá prošívaná deka
    Veselá prošívaná deka
    Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
    Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
    • Recepty.cz
    • Vertuta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí