Chalupářský špíz z kuřete 2

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg kuřecí maso
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g zelená paprika
    • 80
      g anglická slanina
    • 100
      g cibule
    • 50
      g rostlinný olej
    • 40
      g máslo
    • bazalka
    • strouhanka
    • petrželka
    • pažitka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 5
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na kousky. Polovinu masa osolíme a silněji opepříme. Druhou půlku masa potřeme solí, česnekem a bazalkou. Tyto kousky zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny a potom střídavě s paprikami, hlavičkami žampionů a opepřeným masem napichujeme na špízy. Potřeme je olejem a necháme chvíli proležet.
2
Špízy pečeme na elektrickém grilu nebo na dřevěném uhlí a během pečení je potíráme olejem. Zvlášť zpěníme na másle hrubá kolečka cibule, přidáme posekanou zelenou petrželku, pažitku, poprášíme lžičkou strouhanky a zastříkneme bílým vínem. Krátce povaříme a vzniklou směsí přeléváme opečené špízy. Podáváme se zeleninovým salátem a různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu

  • terka
    terka |

    8. 4. 2013 13:07

    pánev nedoporučuju :-S

  • ingrid
    ingrid |

    22. 11. 2012 15:30

    no taky mě to hned napadlo,pánev nebo trouba,ale sna ano,vyzkouším.

  • Verča
    Verča |

    29. 10. 2011 19:41

    chci tento recept zkusit poprvě ale chci se zeptat jestli se to dá udělat i na pánvi nebo v troubě. dekují

  • Ladia
    Ladia |

    4. 11. 2010 14:41

    Nejedná se o chuťovku, ale hlavní jídlo z kuřecího masa