Grilovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks ananas
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      ml pomerančová šťáva
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks badyán
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 3
      ks skořice celá
    • 1
      ks banány

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu.
2
V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem, badyánem, rozkrojeným vanilkovým luskem a vyškrábnutými semínky i skořicí. Vložte ananas a oloupaný nakrájený banán. Vařte, dokud ananas nezměkne, asi 25 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Vyjměte ho stejně jako badyán, vanilkový lusk a skořici. Směs ručním mixérem rozmixujte do krémové konzistence. Ananas na talíři přelijte teplou omáčkou a ihned podávejte!
4
Tip: K ananasu s omáčkou se skvěle hodí plátky mandlí, které stačí opéct nasucho na pánvi.

RADA: V hlavní roli ovoce: Neobvyklé kombinace s masem, které vás překvapí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: