Pikantní utopenci II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks špekáček
    • 3
      ks cibule
    • beraní rohy pár
    • ostrá paprička pár, malé
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • hořčičné semínko
    • mletá paprika
    • ocet
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup je jednoduchý. Vuřty oloupeme, nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž a společně s beraními rohy a ostrými papričkami klademe do sklenice.
2
Lák: vaříme ocet a vodu (v poměru podle chuti) přidáme po troškách koření a necháme projít varem, následně přidáme trochu láku z beraních rohů a papriček (dodá pikantní chuť) a ještě teplým lákem přelijeme připravené vuřty (rychleji se nasají a tím rychleji je pak můžete sníst).

Komentáře k receptu

  • Eva K.
    Eva K. |

    12. 8. 2009 16:56

    Pavli to je přesně ten lák, který jsem na utopence hledala :) Moc děkuji, je prostě tak akorát :)

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    1. 3. 2009 02:29

    Sice nevím, zda se trefím přesně autorovi do chuti, ale já osobně dělám nálev z 1 litra vody + 3/4 litra octa, 2 lžičky cukru a lžička soli, 1 větší bobkový list, 6kuliček Nového koření a 10 kuliček celého černého pepře. Takto naložené buřty (či karbnátky) u nás mají vždy velký úspěch. Tak snad se autor nebude zlobit a vy, paní Sylvo, budete snad spokojena.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    26. 2. 2009 13:31

    Nešlo by to trochu podrobněji? Kolik vody a octa. Takhle to pěkně zprasím.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    26. 2. 2009 12:15

    :-))) ingredience se nějak srazily ?