Šunka s hořčičnou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks uzená šunka s kostí
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 80
      ml bílé víno - suché
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce hořčice hrubozrnná
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka hladkolistá na dokončení
    • brambory k podání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud nezíská křupavou kůrku.
2
Na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibulku. Přilijte víno a zredukujte na polovinu. Snižte teplotu, přidejte hořčici se smetanou a za průběžného míchání povařte do hladké konzistence. Omáčku propasírujte. Maso podávejte s bramborami přelité omáčkou a posypané petrželkou.
3
Náš TIP: Šunku ochuťte hrubě mletou směsí čtyř pepřů, která příjemně voní a je atraktivní i na pohled.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: