• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Pečené fíky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené fíky

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené fíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks fíky čerstvé, zralé
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce med světlý
    • 70
      ml červené víno
    • skořice celá
    • badyán
    • řecký jogurt - pravý nebo měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to, zda jsou opravdu zralé, poznáte, až když je rozkrojíte - vnitřek by měl být tmavě růžový až vínový.
2
Fíky nakrojte do kříže, řezy ale neveďte až dolů - nechte 1 cm odspodu nenakrojený. Pak oběma palci a ukazováčky stiskněte dole a fík by se měl rozevřít jako květina. Měly by mít pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť. Dejte je do menší zapékací mísy/pekáčku.
3
V menším hrnci rozehřejte máslo, přidejte víno, med, kousek skořice a jednu hvězdičku badyánu. Zahřívejte asi 2-3 minuty. Pak tím zalijte fíky. Vložte pekáč na 15 minut do trouby (170°C). Pak vyndejte, nechte chvilku odpočinout a podávejte s řeckým jogurtem.
4
Proč by měl být med světlý: chutě v medu jsou velmi jemné ve srovnání s tmavým medem. Ten by mohl chuť ostatních ingrediencí přebít. Jarní med i rychleji krystalizuje (btw. každý med by měl dřív či později zkrystalizovat - týdny až roky) a obsahuje větší množství pylu. Je tedy zdravější a vhodnější i pro alergiky k vybudování přirozené imunity. Zeptejte se svého včelaře, jaká rostlina převládá ve snůšce - vhodný je akát, pampeliška, růže (i pozdních medů), hloh, lípa, bodlák, kaštan, levandule...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočkový salát s fíky

Čočkový salát s fíky

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Z ovoce Dezerty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Červené víno Fíky Máslo Med Řecký jogurt - pravý Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší

Kapustové karbanátky s bramborovou…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

30 minut
Smažený květák s domácím dipem

Smažený květák s domácím dipem

20 minut
Těstoviny s brokolicí a ořechy

Těstoviny s brokolicí a ořechy

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

45 minut
Žemlovka s jablkem a hruškou

Žemlovka s jablkem a hruškou

Poslední sledované recepty

246
Papriková krkovice
Papriková krkovice
135
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…
109
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
84
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
72
Šípková zavařenina
Šípková zavařenina

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Jak využít starý chleba? Do polévek, těstovin, na topinky i originální zmrzlinu nebo kávu
Jak využít starý chleba? Do polévek, těstovin, na…
Oblíbené recepty Karla Gotta: Zavzpomínejte na Mistra i nad výtečným obědem
Oblíbené recepty Karla Gotta: Zavzpomínejte na…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Pečení ze spíže: 10 sladkých receptů, na které máte všechny suroviny doma
Pečení ze spíže: 10 sladkých receptů, na které…
AHA.cz Podpásovka pro Krainovou a Vágnera: Agáta využila jejich rodinu

Podpásovka pro Krainovou a Vágnera: Agáta využila jejich rodinu

Mimibazar Testováno mámou: Ideální vzdělávací pomůcka? Interaktivní mluvící kniha Putování magickou Prahou

Testováno mámou: Ideální vzdělávací pomůcka? Interaktivní mluvící kniha Putování magickou Prahou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Hvězda VyVolených Vladko: Kam zmizel nejvýraznější účastník celé soutěže?

Hvězda VyVolených Vladko: Kam zmizel nejvýraznější účastník celé soutěže?

Ženy.cz Máte je v šatníku? Nejlepší podzimní šaty za poslední léta si podmaňují další sezónu

Máte je v šatníku? Nejlepší podzimní šaty za poslední léta si podmaňují další sezónu

Blesk.cz Expartner Banášové Modrovský: Po 7 letech promluvil o jejich rozchodu a o dítěti!

Expartner Banášové Modrovský: Po 7 letech promluvil o jejich rozchodu a o dítěti!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Libuška Rohlíčková desetiletý věkový rozdíl mezi dětmi neřeší: Syn na adresu dcery říká, že s panenkami si hrát nebude

Libuška Rohlíčková desetiletý věkový rozdíl mezi dětmi neřeší: Syn na adresu dcery říká, že s panenkami si hrát nebude

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Abecedazahrady Dvacet triků, jak vizuálně zvětšit pokoj: Tyto nápady vám pomůžou

Dvacet triků, jak vizuálně zvětšit pokoj: Tyto nápady vám pomůžou

Další doporučené recepty:

Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a…
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené hrušky
Pečené hrušky
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým…
  • Recepty.cz
  • Pečené fíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact