Pečené fazole

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fazole
    • 2
      ks cibule velké
    • 350
      g ostravská klobása nebo libovější slanina
    • 140
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks česnek menší palička
    • sůl
    • pepř mletý
    • 700
      ml voda
    • 500
      g rajčata oloupaná pasírovaná nebo hustá domácí rajčatová šťáva
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší zapékací mísy. Oloupanou cibuli pokrájíme a necháme na trošce oleje osmažit. Pak k ní přidáme osmažit ještě pokrájenou klobásu na kolečka(slaninu na kostičky). Přidáme protlak, nasekaný česnek, hořčici, cukr a zázvor a ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vodou, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
2
Na fazole nalijeme připravenou omáčku, promícháme, uhladíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu cca 30 minut. Pak vyndáme, přilijeme 500g pasírovaných rajčat, promícháme, případně ještě dochutíme a dáme ještě na 5 minut do trouby provařit.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
4
* Můžeme přidat před pečením do fazolí snítku rozmarýnu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pospíšilová
    Pospíšilová |

    26. 1. 2016 05:40

    Fazole jsou bezvadné :-) . Je jich tedy plny kastról, ale my si s nimi poradíme :-) .

  • andik
    andik |

    25. 8. 2014 12:16

    perfektní recept, dlouho jsem tak dobré fazole neměla

  • Lenka
    Lenka |

    15. 4. 2014 15:06

    Děkuji za výborný recept, nemělo to chybu. Rozmarýn jsem podle doporučení přidala. Bylinky mám je ráda a používám je často, dají jídlu znamenitou chuť.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: