Domácí kulajda

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice nakládané houby
    • 5
      špetka sůl
    • 5
      ks bobkový list
    • 8
      ks nové koření
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks brambory větších

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou, osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, houby (i s nálevem) a dáme vařit.
2
Zavařované houby jsou v polévce dobré, nemusíte přidávat ocet. Pokud máte houby čerstvé, nakrájejte, dejte povařit v osolené vodě a poté nechte na chvíli uležet ve vodě ředěné s octem.
3
Až budou brambory poloměkké, rozšleháme mouku ve smetaně a pomalu přiléváme do hrnce za stálého míchání. Rozkvrdláme vejce a také za stálého míchání přilejeme.
4
Necháme zhruba 5 minut povařit a polévka je hotová.
5
Pravá kulajda je s koprem, ale u nás nejsme jeho příznivci. Pokud kopr máte rádi, nasekejte a nechejte povařit v okamžiku, kdy přidáváte vejce.
6
Dochutit můžeme pouze solí a octem (záleží na nálevu).
7
Dobrou chuť! U nás je tato polévka velice oblíbená. :)

Komentáře k receptu

  • Tereza Zlámalová
    Tereza Zlámalová |

    16. 2. 2015 21:16

    Po požití jsem potratila. :'( :'( :'(

  • Markéta
    Markéta |

    20. 8. 2013 10:26

    Právě jsem jí dovařila.Kopr mi v ní chyběl,protože jsme tak na ní naučení a máme ho rádi,tak jsem ho ještě přidávala.Není špatná,ale kulajda je kulajda a nakládané houby polévku tak neochutí jako houba čerstvá nebo nasušená.