Pečené hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Hrušky
    • hrušky
    • med
    • voda
    • vanilkový lusk
    • citronová šťáva
  • K servírování
    • 2
      lžička vlašské ořechy
    • 2
      lžíce lískové oříšky
    • 1
      lžíce pistácie
    • 2
      lžíce konopná semínka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce chia semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 190 °C. Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte jádřinec.
2
V rendlíku svařte za stálého míchání med, vodu, semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu, asi 5 minut, získáte sirup. Do zapékací misky nebo na plech naskládejte očištěné hrušky a zalijte je medovým sirupem. Vložte do trouby a pečte, dokud nezezlátnou, bude to trvat 40–45 minut.

RADA: Sladíte? Zkuste pampeliškový sirup!

3
Nasekejte ořechy a nasucho je spolu se semínky opečte na rozpálené pánvi. Upečené hrušky podávejte přelité šťávou z pekáče. Na každou porci přidejte kopeček zakysané smetany a bohatě ji zasypte restovanými oříšky.

RADA: 5 tipů na sladké pečení

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: