Mangový krém

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mango
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 60
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vytvořte jemné pyré (např. tyčovým mixérem) a dejte do nádoby vhodné pro vodní lázeň. Do spodního hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a nechte jen trochu probublávat.
2
Dno vrchní nádoby by se nemělo dotýkat vody. Přidejte cukr a citronovou šťávu. Občas promíchejte. Když je cukr rozpuštěný přidejte máslo, občas promíchejte dokud se máslo zcela nerozpustí. Pak všlehejte rozšlehané vejce. Za občasného promíchání nechte asi 15 minut zahřívat, dokud směs nezhouste a nezačne se trochu lepit na lžíci.
3
Vhodné jako náplň do koláčků, přeliv na lívance/palačinky, nátěrka na bílé pečivo nebo na konzumaci jen tak lžičkou. :-)
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Mango Máslo Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: