Mangový cheesecake

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení sušenky máslové
    • 100
      g máslo
    • 100
      g krémový sýr
    • 250
      g tvaroh
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks mango
    • 50
      g cukr
    • 1
      balení agar-agar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a nasypte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky korpus upěchujte.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Krémový sýr utřete s tvarohem, 100 g cukru a vejci. Nakonec vmíchejte mouku a hmotu vlijte na sušenkový korpus. Uhlaďte a v troubě rozehřáté na 160 °C pečte 20 minut. Pak troubu vypněte a nechte dort uvnitř ještě dalších 20 minut.
3
Zatím oloupejte mango a dužninu nakrájejte na kostky. Nasypte je do kastrolu, zalijte 150 ml vody a přidejte zbytek cukru. Povařte 10 minut a poté rozmixujte dohladka. Agar-agar připravte podle návodu na sáčku a vlijte k mangu. Promíchejte a vylijte na upečený dort. Nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout a ozdobte jedlými květy.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Kategorie: Dezerty Dorty FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: